НАТО залучить до навчань в Європі літаки, здатні нести ядерну зброю - ЗМІ

Четвер, 23 жовтня 2014, 14:42

Під час великомасштабних військових навчань у Європі, що проходять з 13 до 26 жовтня, НАТО задіє бомбардувальники B-52, що здатні нести ядерну зброю.

Про це пише The Washington Times.

Згідно з інформацією, стратегічне командування США заявило, що невизначене число бомбардувальників здійснить два польоти великої дальності.

Вони симулюватимуть удари із застосуванням звичайних видів зброї, у рамках військових навчань НАТО, в яких беруть участь понад 20 військових кораблів і декілька підводних човнів і військових літаків в Середземному морі.

Ці навчання отримали назву "Благородне виправдання" (Noble Justification).

Колишній стратег Пентагону Марк Шнайдер пояснює, що розгортання бомбардувальників - це крок у правильному напрямку.

"Росіяни відкрито погрожують ядерною зброєю різного роду. За цих обставин необхідний сигнал залякування посиленими засобами", - сказав він.

Ніякої специфіки військових навчань не розкривається. У НАТО кажуть, що їхньою метою є відпрацювання реагування на кризові ситуації в будь-якій точці світу, в короткі терміни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що флагман Шостого флоту США USS Mount Whitney прибув до порту Батумі. Корабель візьме участь у проведенні спільних навчань зі співробітниками прибережної охорони Грузії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.