Грибаускайте: Литва розглядає висилку дипломатів РФ через отруєння Скрипаля

Четвер, 22 березня 2018, 15:42

Президент Литви заявила, що розглядає можливість висилки російських дипломатів у зв'язку з отруєнням нервово-паралітичною речовиною колишнього російського шпигуна в британському Солсбері 4 березня.

Про це повідомляє The Associated Press.

"Ми розглядаємо такі заходи", - заявила президент країни Даля Грибаускайте, відповідаючи на запитання, чи може Литва вжити такі ж заходи, як і Британія.

"Заходи можуть бути різноманітними, включаючи депортацію осіб, визначених нами, зокрема працівників розвідки, а також розширення списку Магнітського", - цитує Delfi заяву Грибаускайте.

Вона зазначила, що зрив роботи російської розвідувальної мережі в усіх європейських країнах є спільним завдання країн-членів ЄС.

Повідомляється, що на саміті Євросоюзу в четвер у Брюсселі Грибаускайте заявила, що пропонує свою повну підтримку уряду британського прем'єр-міністра Терези Мей.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей на саміті європейських лідерів у четвер попередить країни ЄС про російську загрозу та переконуватиме їх діяти.

Як відомо, Британія вислала 23 російських дипломатів і призупинила дипломатичні контакти з Москвою на високому рівні. Лондон звинувачує Москву у причетності до отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Британія стверджує, що обох росіян отруїли токсичною військовою нервово-паралітичною речовиною "Новічок", розробленою в Росії.

17 березня Росія оголосила про висилку 23 дипломатичних співробітників посольства Великої Британії в Москві, а також відкликала згоду на відкриття та функціонування генерального консульства Британії в Санкт-Петербурзі.

Нещодавно польські ЗМІ повідомили, що Варшава із солідарності з Великою Британією може вислати з країни російських дипломатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.