Слідство: літак MH17 збили над Донбасом з "Бука" російської бригади з Курська

фото
Четвер, 24 травня 2018, 13:37

Малайзійський "Боїнг" був збитий над Донецькою областю в 2014 році зенітно-ракетним комплексом "Бук" з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ.

Про це було оголошено на прес-конференції міжнародної Спільної слідчої групи з розслідування збиття літака рейсу МН17.

Голова кримінального відділення національної поліції Нідерландів Вільберт Поллісен у своєму виступі заявив, що слідча група дійшла висновку, що саме цей ЗРК "Бук" збігається за ознаками з тим, який збив малайзійський "Боїнг".

Зокрема, на тягачі, що перевозив бойову техніку, і на самому ЗРК частково вдалося розрізнити бортовий номер, а також позначку, яка вказує на центр ваги, яку наносять при перевезенні важких вантажів.

 
ЗРК "Бук" із 53-ї бригади ППО ЗС РФ

Також по відеокадрах вдалося встановити схожість між інформацією, наданою свідками. "Ми дійшли висновку, що "Бук" належав 53-й бригаді ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ", - сказав він.

Керівниця федеральної поліції Австралії Дженіфер Хурст розповіла, що літак був збитий ракетою серії 9М38. Частину ракети, де був розміщений двигун ракети, знайшли на території України у вересні 2016 року.

 частина корпусу ракети, яка збила "Боїнг"

"На оболонці був знайдений номер, який вказує на код виробника - підприємство розташоване в Московській області, рік виробництва – 1986, також вказаний серійний номер ракети", - сказала вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.