У Мадриді з відомого ресторану вкрали 132 пляшки дорогого вина

Середа, 2 листопада 2022, 17:29

Із одного з найвідоміших ресторанів Мадрида Coque, який має дві зірки "Мішлен", невідомі винесли 132 пляшки вина загальною вартістю 200 тисяч євро.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на El Mundo.

Інцидент стався ще в неділю вранці. За попередніми даними, грабіжники намагалися пробити дірку в стіні ресторану, але потім проникли в нього через аптеку, яка сусідить із закладом через внутрішній дворик.

Злодії також скористалися тим, що ресторан не працював у неділю та понеділок, а прилегла до нього аптека вже місяць не працює через вихід на пенсію її власника. У ресторані встановлена складна система сигналізації та охорони, яку зловмисникам вдалося обійти.

Національна поліція Іспанії, яка розслідує пограбування, підозрює, що воно було замовним, оскільки злодії взяли найдорожчі вина преміум-класу, попередньо кілька днів вивчивши спосіб вчинення пограбування та відвідавши виноробню.

Винний льох Coque вважається одним з найдорожчих в Іспанії через величезну цінність вин у ньому – там зберігаються близько 25 тисяч пляшок. Імовірно, з ресторану могли вкрасти більше алкоголю, та зловмисникам довелося діяти швидко.

Сомельє ресторану Рафаель Сандовал в інтерв’ю іспанському телеканалу Antenna 3 розповів, що деякі з викрадених пляшок вина є унікальними і перебувають на ринку понад 40 років. На його думку, існує група крадіїв, які спеціалізуються на винах.

Нагадаємо, у жовтні 2021 року чоловік і жінка, які зупинялися в готелі та ресторані Atrio в Касересі, на південному заході Іспанії, викрали десятки пляшок дорогого французького вина на 1,6 мільйона євро.

Їх затримали у Хорватії після дев’ятимісячної міжнародної поліцейської операції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: