http://www.eurointegration.com.ua/BeEuropean/2016/05/3/7048625/

Свято по-бельгійськи. Як побачити справжній середньовічний карнавал

Вівторок, 03 травня 2016, 10:01

Бельгія – країна, відома своїми численними карнавалами та релігійними святами, що проводяться кожного року у різних містах країни переважно з лютого по березень.

До нового маскараду починають готуватися цілою родиною одразу після закінчення попереднього. Вигадують однакові для всієї родини костюми та шиють їх на замовлення у спеціальних ательє.

 

Найбагатшою на такі події є валлонська земля. Бельгійці пишаються своїми народними традиціями та приділяють багато часу і витрачають чимало грошей на їх збереження.

Найвідомішими є карнавали, що проводяться у невеличких містах: Бенш (Binche, з 7 по 9 лютого 2016 року), Мальмеді (Malmedy, з 6 по 9 лютого 2016 року), Ля Лув’єр (La Louvière, з 6 по 8 березня 2016 року), Ставело (Stavelot, з 5 по 7 березня 2016 року). Але цікаві та яскраві карнавали відбуваються і в інших валонських містах та містечках. 

 

Не встигаєте приїхати у Бельгію у лютому-березні? Не біда!

Також дуже популярними у Бельгії – і не менш яскравими – є свята на релігійну тематику. Вони називаються кермеси або дюкаси.

Наприклад, у день релігійного свята Зіслання Святого Духа у місті Монс відбувається свято "Дуду" – театралізоване дійство битви святого Юрія з драконом. А наприкінці серпня у місті Ат відбувається свято велетнів (театралізована хода п’ятиметрових велетнів, що закінчується театралізованою битвою Давида з Голіафом).