6 січня 2024

Новини
19:58
Німецькі фермери планують блокаду транспортного руху по всій країні
На знак протесту проти запланованого урядом скорочення субсидій німецькі фермери з 8 січня збираються розпочати тиждень протестів.
19:36
ВідеоПропалестинські демонстранти перекрили міст біля парламенту Британії
Пропалестинські протестувальники в суботу заблокували дороги біля британського парламенту, вимагаючи негайного припинення вогню у війні між Ізраїлем та терористичним угрупованням ХАМАС.
19:13
Уряд Польщі підписав угоду з фермерами для призупинення блокади кордону з Україною
Підкарпатська воєвода Тереза ​​Кубас-Гул оголосила про підписання угоди між міністром сільського господарства Чеславом Секерським та представниками руху "Ошукане село", аби ті призупинили блокування пункту перетину кордону з Україною в Медиці.
18:28
У Британії повідомили, що до комерційного судна біля Ємену підпливали хусити
Шість невеликих суден наблизилися до торгового корабля приблизно за 50 морських миль (трохи менше 100 кілометрів) від єменського міста Мокка в суботу.
17:59
NYT: США не зможуть довго постачати Україні ракети до Patriot
У Сполучених Штатах виникли проблеми з довготривалим постачанням Україні ракет до систем протиповітряної оборони (ППО) Patriot.
17:29
Боррель застеріг від втягування Лівану в близькосхідний конфлікт
Топ-дипломат Європейського Союзу Жозеп Боррель у суботу забив на сполох щодо втягування Лівану в регіональний конфлікт, як наслідок війни Ізраїлю проти ХАМАС у секторі Газа.
17:05
ЗМІ: Конкурент Трампа на виборах хоче вивести США з НАТО
Один із претендентів на президентську номінацію від Республіканської партії США Вівек Рамасвамі, який перебуває в першій четверці за популярністю серед прихильників республіканців, непублічно заявив, що, ставши президентом, він виведе США з НАТО.
16:36
Норвезька розвідка: Мігранти, що прибули з РФ, отримували шпигунські завдання
Серед мігрантів, які у 2015 році пробули з Росії до Норвегії через прикордонний пункт пропуску Стурскуг, були люди, які отримували завдання від іноземних спецслужб.
16:10
ВідеоУ Кельні тисяча людей пройшла ходою зі 100-метровим прапором на підтримку України
В центрі німецького міста Кельн пройшла хода проти загарбницької війни РФ проти України, до якої долучилось приблизно тисяча людей.
15:27
ФотоБлінкен зустрівся з Ердоганом перед поїздкою до Греції та на Близький Схід
Державний секретар США Ентоні Блінкен зустрівся в суботу з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом напередодні візиту до Греції та тижневої поїздки, спрямованої на заспокоєння напруженості, яка зросла на Близькому Сході.
14:53
ФотоНацгвардія України отримала польові шпиталі від Нідерландів
Національна гвардія України повідомила, що вже використовує сучасні польові шпиталі, отримані від Нідерландів.
14:24
ЗМІ: Поставка данських F-16 до України затримується на пів року
Данське видання Berlingske з посиланням на міністерство оборони країни повідомляє, що поставка Данією винищувачів F-16 Україні відкладається на пів року.
13:55
Правий телеканал у Польщі зазнав критики після закликів чипувати мігрантів
Польська прокуратура почала перевірку після того, як в етері приватного консервативного телеканалу TV Republika заявили, що мігрантів слід відправляти до Освенцима чи що їх потрібно татуювати або чипувати.
13:38
Британський депутат іде у відставку через наміри уряду збільшити видобування нафти й газу
Колишній молодший міністр енергетики Великої Британії, депутат від владної Консервативної партії Кріс Скідмор у п’ятницю оголосив про відставку з парламенту й вихід із політсили через незгоду з намірами уряду розширити видобування нафти й газу.
13:17
КНДР другий день поспіль влаштовує провокацію зі стрільбами біля Південної Кореї
Північна Корея удень у суботу, 6 січня, випустила кількадесят артилерійських снарядів у води поблизу південнокорейської групи островів Йонпхьондо.
12:55
У Молдові закрився ще один центр прийому біженців з України
У Молдові цього тижня припинив роботу тимчасовий центр кризового реагування в селі Паланка на сході країни, де розміщували біженців з України.
12:37
Логістичний гігант Данії все ще шукає контейнери, які змило штормом наприкінці грудня
Данська логістична компанія Maersk цього тижня розгорнула два судна для пошуку понад 40 контейнерів із товарами, які змило в Північне море під час шторму "Пія" наприкінці грудня.
12:24
Голова МЗС Франції: Не Ізраїлю вирішувати майбутнє сектору Гази
Міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна відкинула озвучені Ізраїлем ідеї про облаштування сектору Гази після завершення нинішнього конфлікту, наголосивши, що це питання мають вирішувати самі палестинці.
12:04
У кількох регіонах Іспанії частково відновили масковий режим
П’ять регіонів Іспанії оголосили про відновлення правил, які роблять обов’язковим використання захисних масок після сплеску грипу та COVID-19 у святковий сезон.
11:30
Британська розвідка розповіла про наслідки знищення трьох російських Су-34 у грудні
Розвідувальне співтовариство Міністерства оборони Великої Британії вважає, що збиття трьох російських бойових винищувачів Су-34 над півднем України вплинуло на операції військ РФ на лівому березі Дніпра на Херсонщині.
11:17
Білий дім укотре попередив, що часу на схвалення додаткового фінансування України все менше
Керівниця Адміністративно-бюджетного управління Білого дому Шаланда Янг під час зустрічі з журналістами в п’ятницю в різкій формі попередила, що часу, який Конгрес має для схвалення додаткової допомоги Україні, стрімко зменшується.
10:58
Швейцарського депутата оштрафували за дипфейк колеги
Депутата від Швейцарської народної партії Андреаса Гларнера суд зобов’язав сплатити майже 4000 швейцарських франків (4300 євро) штрафу за поширення відео з дипфейком депутатки від Партії зелених Сібел Арслан.
10:37
У Бундестазі вважають, що Україна повинна мати Taurus для ударів про цілях у РФ
Кілька провідних представників партій Бундестагу з питань оборони висловились за надання Україні далекобійних ракет Taurus для ударів по цілях на території Росії – позиція, яку федеральний уряд раніше називав неприйнятною.
10:22
У Латвії провалилась спроба заблокувати інститут партнерства
Ініціатори референдуму про схвалення інституту партнерств у Латвії, який Сейм країни затвердив минулого року, у відведений строк не змогли зібрати достатньої кількості підписів.
10:06
Тайвань перед виборами помічає все більше китайських аеростатів
Міністерство оборони Тайваню в суботу, 6 січня, звинуватило Китай у загрозі авіаційній безпеці та веденні психологічної війни проти своїх жителів через запуск серії аеростатів, помічених поблизу або над островом.
09:44
ЗМІ: Уряд Польщі підпише угоду з фермерами для припинення блокади кордону з Україною
Міністр сільського господарства й розвитку села Польщі Чеслав Секерський у суботу, 6 січня, у Жешуві підпише угоду з представниками руху "Ошукане село", аби ті припинили блокування пункту перетину кордону з Україною в Медиці.
09:24
Рада держоборони Естонії збереться для обговорення війни в Україні
Президент Естонії Алар Каріс ініціював скликання на понеділок, 8 січня, засідання Ради з державної оборони, на якій обговорять останні події, пов’язані з повномасштабною війною Росії проти України.
09:03
У Пентагоні повідомили, що його голова з 1 січня перебуває у шпиталі
Голову Міністерства оборони США Ллойда Остіна 1 січня госпіталізували до Національного військового медичного центру імені Волтера Ріда через медичні ускладнення.
08:43
Голова Єврокомісії: Будуть "операційні рішення", аби розблокувати 50 млрд євро для України
Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн укотре закликала до якнайшвидшого схвалення чотирирічного плану допомоги Україні Ukraine Facility розміром 50 мільярдів євро в межах середньострокового перегляду бюджету ЄС.
08:25
Головуюча Бельгія виступає за реформу ЄС перед його розширенням
Прем’єр-міністр Бельгії, яка в цьому півріччі головує в Раді Європейського Союзу, Александер де Кроо, вважає за необхідне втілити реформу ЄС, перш ніж він прийме до себе нових членів.
08:09
Верховний суд США вирішить, чи можна зняти Трампа з виборів за 14-ою поправкою до Конституції
Верховний суд Сполучених Штатів у п’ятницю оголосив, що розгляне питання дискваліфікації експрезидента Дональда Трампа з внутрішньопартійних виборів (праймериз) Республіканської партії на основі поправки до Конституції про заборону участі в "повстанні чи заколоті".