8 жовтня 2023

Новини
19:56
Байден розпорядився надати Ізраїлю "додаткову допомогу" – Білий дім
Президент США Джо Байден у неділю розпорядився надати додаткову підтримку Ізраїлю, який напередодні зазнав масштабного нападу палестинського терористичного угруповання ХАМАС.
19:45
Пенс про Трампа, Десантіса, Рамасвамі: Через таких, як вони, відбувається війна в Ізраїлі та Україні
Колишній віцепрезидент США й претендент на президентську номінацію від Республіканської партії Майк Пенс засудив риторику провідних кандидатів-однопартійців, яка, на його думку, посприяла агресії в Україні та Ізраїлі.
19:21
Екзитполи підтверджують перемогу консерваторів у Баварії та Гессені
На регіональних виборах у німецьких федеральних землях Баварія та Гессе в неділю, за даними екзитполітів, першість очікувано тримають праві Християнсько-демократична й Християнсько-соціальна партії.
19:08
Німеччина перегляне фінансову допомогу Палестині через агресію проти Ізраїлю
Федеральна міністерка розвитку Німеччини Свенья Шульце в неділю оголосила про перегляд фінансової допомоги Палестині з огляду на напад терористичного угруповання ХАМАС на територію Ізраїлю.
ДайджестСША готують допомогу Ізраїлю, $100 млрд для України, обмеження для біженців: новини вихідних
18:42
фотоУ Берліні та ще кількох містах Німеччини відбулись акції на підтримку Ізраїлю
У кількох німецьких містах люди в неділю зібрались на акції висловлення солідарності з Ізраїлем, який зазнав нападу терористичного угруповання ХАМАС у суботу.
18:15
Дуда: Між Україною та Польщею "немає ніякого дипломатичного конфлікту"
Польський президент Анджей Дуда, коментуючи відносини між Україною та Польщею, наголосив на пріоритетності польських інтересів, але зазначив, що контакти з проблемних питань тривають.
17:54
У Європі посилюють захист єврейських об’єктів після нападу ХАМАС на Ізраїль
Кілька держав Європи оголосили про посилання посилення поліцейського захисту єврейських громад після нападу терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль і подальшої ескалації конфлікту.
17:38
Президентка Словаччини ще раз пояснила позицію щодо військової допомоги Україні
Словацька президентка Зузана Чапутова знову прокоментувала ситуацію з несхваленням нового пакета військової допомоги Україні, яку вона вирішила не схвалювати через результати парламентських виборів.
17:14
Арахамія розкритикував позицію Швейцарії щодо надання Україні зброї
Голова фракції "Слуги народу" у Верховній раді Давид Арахамія розкритикував Швейцарію через її позицію щодо постачання зброї в Україну, а також поставив під сумнів ефективність її політики нейтралітету.
16:55
В Ізраїлі загинув британець, який воював у ЦАХАЛ
20-річний Натаніель Янг, який народився в Лондоні, але служив в Армії оборони Ізраїлю, загинув у результаті масованої атаки з боку терористичного угруповання ХАМАС.
16:31
Блінкен: США можуть уже в неділю оголосити додаткову допомогу Ізраїлю
Ізраїль після нападу з боку терористичної організації ХАМАС звернувся до Сполучених Штатів по додаткову допомогу, й у Вашингтоні розглядають відповідний запит.
16:08
фото, відеоПраві в Барселоні мітингували проти поступок каталонцям для формування уряду
Десятки тисяч людей у неділю взяли участь у мітингу на знак протесту проти ймовірних планів лідера соціалістів Педро Санчеса амністувати каталонських сепаратистів в обмін на політичну підтримку його уряду.
15:45
фотоЄвроінституції підняли прапор Ізраїлю на знак солідарності
Біля будівель Європейського парламенту в Страсбурзі та Європейської комісії в Брюсселі в неділю вивісили прапор Ізраїлю, який напередодні зазнав атаки терористичного угруповання ХАМАС.
15:23
П’ять середземноморських країн просять ЄС про більшу допомогу для протидії міграції
Міністри з питань міграції та внутрішніх справ, Греції, Італії, Іспанії, Кіпру та Мальти під час зустрічей у п’ятницю та суботу привітали попередньо схвалене рішення ЄС для протидії міграції, але закликали скерувати на це більше ресурсів.
14:58
Частину Будапешта перекрили через снаряди часів Другої світової війни
Сили оборони Угорщини закрили для відвідування набережну в 5-му районі Будапешта після того, як у Дунаї виявили три німецькі артилерійські снаряди часів Другої світової війни.
14:32
Президент Польщі пояснив, чому напад ХАМАС на Ізраїль на руку Росії
Польський президент Анджей Дуда в неділю заявив, що напад терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль сприятиме російській повномасштабній агресії проти України, оскільки відволіче від неї увагу світу.
14:14
Алієв запропонував Грузію для посередництва між Азербайджаном і Вірменією
Президент Азербайджану Ільхам Алієв під час візиту до Грузії заявив про готовність до укладання мирної угоди між Баку та Єреваном, аби "встановити мир" на Південному Кавказі.
13:54
Польща вивезе своїх громадян із Ізраїлю на тлі ескалації
Польський уряд вирішив направити борт для евакуації своїх громадян із Ізраїлю, який другу добу протистоїть нападу терористичного угруповання ХАМАС.
13:31
Опитування: Лейбористська партія Британії матиме абсолютну більшість після виборів
Британська опозиційна Лейбористська партія здобуває переконливу перемогу на національних виборах до Палати громад наступного року й може претендувати на абсолютну більшість.
13:02
NZZ: У Швейцарії діє п’ята частина російських шпигунів у Європі
У Швейцарії перебувають близько 80 російських шпигунів, що становить близько однієї п’ятої від загальної кількості агентів Росії в Європі.
12:41
фотоУ Берліні пропалестинські активісти роздавали пахлаву, "святкуючи" напад на Ізраїль
Німецька поліція в берлінському районі Нойкьольн протягом суботи двічі розганяла сходини пропалестинської групи Samidoun, яка святкувала масштабну атаку терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль.
ВідеоВлада Грузії відкрито грає на стороні Кремля. Як це змінити?
12:20
Ердогана переобрали головою партії влади Туреччини 1399 голосами з 1402
Четвертий позачерговий Великий з’їзд Партії справедливості та розвитку Туреччини (АКР), що відбувся в суботу в Анкарі, майже одностайно переобрав чинного президента Реджепа Таїпа Ердогана своїм головою.
12:02
фотоПрезидент Азербайджану несподівано приїхав до Грузії
Азербайджанський президент Ільхам Алієв у неділю прибув із неоголошеним візитом до Грузії, його мета не розкривається.
11:37
фотоПісля зустрічі Кіма й Путіна КНДР різко наростила перевезення в Росію – супутникові знімки
Проєкт Beyond Parallel американського Центру стратегічних і міжнародних досліджень зафіксував різке зростання кількості вантажних перевезень між Північною Кореєю та Росією після зустрічі лідерів обох держав у вересні.
10:54
Азербайджан розкритикував ЄС і Францію через позицію щодо Карабаху
Представництво президента Азербайджану Ільхама Алієва в повідомленні про його розмову з головою Європейської ради Шарлем Мішелем розкритикувало ЄС і зокрема Францію через їхні заяви та дії в контексті конфлікту в Нагірному Карабаху.
10:33
Газогін між Фінляндією та Естонією перекрили через імовірний витік
Фінський державний оператор газотранспортної системи Gasgrid Finland у неділю повідомив про перекриття газогону Balticconnector між Естонією та Фінляндією через підозру в можливому витоку газу.
10:22
Греція голосує на місцевих виборах, перемогу прогнозують партії влади
У неділю у Греції розпочалось голосування на місцевих виборах до муніципальних і регіональних органів влади, де, за прогнозами, більшість здобуде консервативна партія влади "Нова демократія".
09:57
Блінкен обговорив із європейськими колегами напад ХАМАС на Ізраїль
Державний секретар США Ентоні Блінкен у суботу провів телефонні розмови з колегами з Великої Британії, Італії, Німеччини та Верховним представником ЄС із зовнішньої політики Жозепом Боррелем.
09:42
Данія повертає завод із виробництва артснарядів на тлі їхнього дефіциту
Міністерство оборони Данії в суботу оголосило про укладання угоди з викупу законсервованого заводу в селі Еллінг, який раніше був єдиним постачальником артилерійських снарядів для данської армії.
09:22
У Німеччині – регіональні вибори у двох землях, зокрема ключовій Баварії
У двох федеральних землях Німеччини – Гессені та Баварії із загальним населенням у близько 20 мільйонів людей – у неділю відбуваються вибори до місцевих парламентів, які, за опитуваннями, послаблять позиції федеральної лівоцентристської коаліції.
08:56
Британська розвідка розповіла про успіхи українських сил у районі Великої Новосілки
Розвідувальне співтовариство Міністерства оборони Великої Британії оцінює, що протягом останнього місяця ситуація в районі селища Велика Новосілка Донецької області ситуація на фронті загалом стабілізувалась.
08:39
У Сенаті США готують екстрену допомогу Ізраїлю після нападу ХАМАС
Голова комітету із закордонних справ Сенату США Бен Кардін оголосив, що готує до голосування законопроєкт про допомогу Ізраїлю, який у суботу зазнав масштабної атаки з боку терористичного угруповання ХАМАС.
08:18
Telegraph: У Байдена хочуть схвалити через Конгрес до $100 млрд для України
Адміністрація президента США розглядає можливість звернутись до Конгресу для схвалення одного "великого пакета" допомоги Україні, сума якого може становити до 100 мільярдів доларів – це б дозволило мати гарантоване фінансування на випадок політичної турбулентності.