14 січня 2023

Новини
19:42
Прем’єрка Молдови: ракетним атакам Росії немає жодного виправдання
Прем'єр-міністр Молдови Наталія Гаврилиця засудила масований ракетний удар РФ, під час якого уламки ракети впали на територію Молдови.
19:10
Посол США після обстрілу Дніпра: додаткова безпекова допомога продовжує надходити
Посол США в Україні Бріджит Брінк відреагувала на влучання російської ракети у багатоповерхівку в Дніпрі.
18:54
Рішення про візит Зеленського в ООН у річницю вторгнення не ухвалене - МЗС
Рішення про ймовірний візит президента Володимира Зеленського до ООН у річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну не ухвалене.
18:35
фотоНімеччина відкрила свій другий LNG-термінал 
Німеччина в суботу відкрила свій другий термінал з прийому скрапленого природного газу, що є частиною її прагнення покласти край залежності від російських енергоносіїв.
17:52
Вибори у Чехії: проросійський кандидат поступився ексгенералу НАТО, буде другий тур
У Чехії за підсумками першого туру виборів президента ексгенерал НАТО Петр Павел несподівано обійшов колишнього прем’єр-міністра Андрея Бабіша, президент визначиться у другому турі.
17:25
У Чехії кандидати у президенти об’єдналися проти проросійського лідера перегонів
Одна із головних претенденток на пост президента Чехії  Дануше Нерудова, яка не пройшла до другого туру виборів, заявила про підтримку кандидата Петра Павела задля його перемоги над проросійським лідером перегонів Андреєм Бабішем.
17:16
фотоНа територію Молдови після обстрілу РФ втретє впали уламки ракети 
Після нової ракетної атаки РФ по українських цілях співробітники прикордонної поліції Молдови виявили уламки ракети у Бричанському районі на кордоні з Україною. 
16:41
Кулеба: G7 та ЄС мають "вбити" ракетно-безпілотну індустрію Росії
Глава МЗС Дмитро Кулеба після нової масованої повітряної атаки РФ по Україні закликав "Групу семи" та Євросоюз запровадити запропоновані Україною санкції проти ракетно-безпілотної індустрії Росії.
16:21
У Чехії визначились учасники другого туру президентських виборів
У другий тур виборів президента Чехії вийшли колишній прем’єр-міністр Андрей Бабіш та ексгенерал НАТО Петр Павел.
15:52
Британія ввела санкції проти генпрокурора Ірану
Велика Британія запровадила санкції проти генерального прокурора Ірану через страту британсько-іранського громадянина Алірези Акбарі попри заклики Лондона не робити цього.
15:19
Немає інформації про диверсію в Литві, де вибухнув газопровід - МЗС Естонії
Міністр закордонних справ Урмас Рейнсалу заявив у суботу, що поки немає інформації про те, що вибух на газопроводі в Литві у п’ятницю був спричинений диверсією.
14:51
Парламентські вибори в Греції відбудуться навесні 
Греція проведе парламентські вибори навесні, заявив у суботу прем'єр-міністр країни Кіріакос Міцотакіс, підтвердивши повідомлення ЗМІ про те, що уряд розглядає можливість виборів приблизно у квітні.
14:25
Моравецький спробує переконати Берлін передати Україні Leopard
Глава польського уряду Матеуш Моравецький під час свого візиту до Берліна хоче провести переговори про постачання Україні бойових танків Leopard.
13:47
Прем’єр Британії підтвердив Зеленському передачу танків Challenger 2
Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак під час телефонної розмови з президентом Володимиром Зеленським підтвердив, що його країна надасть Україні танки Challenger 2.
13:29
відеоУ Молдові на березі Дністра помітили лева - "подарунок" з Одеси
У Молдові на південному-заході країни виявили молодого лева, який гуляв з господарем у лісі - з’ясувалось, що лева з Одеського зоопарку чоловікові подарували за допомогу українським біженцям.
13:03
Росія ввела санкції проти глави МЗС і начальника Генштабу Британії
РФ внесла до свого "чорного списку" главу МЗС Британії Джеймса Клеверлі і начальника Генштабу країни Патріка Сандерса.
12:44
Уряд Орбана оголосив про 97-відсоткову опозицію угорців до санкцій проти РФ
Уряд Угорщини в суботу оголосив про результати "національних консультацій" про санкційну політику Європейського Союзу, заявивши, що 97% опитаних не підтримують антиросійські санкції.
12:20
Зеленський хоче особисто відвідати ООН у річницю вторгнення - МЗС
Президент України Володимир Зеленський хоче відвідати ООН, щоб особисто виступити на засіданні високого рівня Генеральної асамблеї напередодні першої річниці вторгнення Росії в Україн 24 лютого, якщо візит дозволить ситуація з безпекою.
11:51
У Чехії схвалили законопроєкт про видалення терористичного контенту провайдерами
Нижня палата парламенту Чехії схвалила норму про видалення терористичного контенту в інтернеті.
11:23
Туреччина скасувала запрошення спікеру парламенту Швеції після "повішення" опудала Ердогана
Спікер парламенту Туреччини скасував запрошення своєму шведському колезі Андреасу Норлену відвідати Анкару наступного тижня після "повішення" у Стокгольмі манекена президента Туреччини Ердогана.
10:48
Британія передасть Україні 12 танків Challenger 2, перші 4 негайно - ЗМІ
Прем'єр-міністр Ріші Сунак схвалив план відправки до України 12 танків Challenger 2, перші одиниці бронетехніки мають передати негайно.
10:17
Британія засудила "варварську страту" Іраном британсько-іранського громадянина 
Британія в суботу засудила страту в Ірані британсько-іранського громадянина Алірези Акбарізаявила, що цей акт не залишиться безкарним.
09:50
Міністр юстиції Німеччини проти створення спецтрибуналу ООН для РФ
Федеральний міністр юстиції Марко Бушман скептично ставиться до ідеї створення спеціального спецтрибуналу ООН для російських воєнних злочинів в Україні.
09:27
Республіканці у Палаті представників почали розслідування щодо таємних документів Байдена
Юридичний комітет Палати представників Республіканської партії розпочав розслідування щодо поводження президента Байдена із секретними документами.
09:02
Розвідка Британії назвала мету виведення групи кораблів РФ з Новоросійська 
Росія вивела групу своїх кораблів Чорноморського флоту з Новоросійська для розосередження, оскільки вважає, що ідентифікувала загрозу для них.
08:43
Адміністрація Байдена через рік вагань попросить Конгрес схвалити продаж F-16 Туреччині - ЗМІ
Адміністрація Байдена готується звернутися до Конгресу з проханням схвалити продаж 40 винищувачів F-16 Туреччині на суму 20 млрд доларів після того, як більше року зважувала турецький запит на ці літаки.
08:21
Німеччина розраховує надіслати нашумілі БМП Puma у НАТО до липня
Німеччина розраховує надіслати бойові машини піхоти (БМП) Puma ("Пума"), які вийшли з ладу під час навчальних стрільб Бундесверу, для виконання завдань у групі підвищеної готовності сил швидкого реагування НАТО в першій половині 2023 року.