16 березня 2024

Новини
21:36
Уряд британського Уельсу вперше очолить темношкірий політик
Першим міністром британського Уельсу вперше стане темношкірий політик. 
20:50
У Вільнюсі поховали першого литовського добровольця, який загинув, захищаючи Україну
У Вільнюсі попрощалися з добровольцем Тадасом Тумасом, який загинув в Україні 23 лютого. 
20:17
Колишній міністр оборони Польщі і нова влада обмінялися випадами через кошти ЄС для ОПК
Колишній міністр оборони Польщі Маріуш Блащак звинуватив уряд Туска у тому, що польські компанії не отримали більших коштів від ЄС на нарощування виробництва артилерійських боєприпасів, а теперішнє керівництво Міноборони заявило, що звинувачувати у цьому потрібно не чинну владу.
19:21
ЗМІ: Компанія Маска розробляє мережу супутників для розвідки США
Компанія SpaceX Ілона Маска ймовірно розробляє мережу із сотень розвідувальних супутників за таємним контрактом із розвідкою США.
18:25
Послання для російського корабля намагаються зареєструвати у ЄС як торгову марку, поки без успіху
Команда юристів від імені Державної прикордонної служби України переконує Офіс ЄС з інтелектуальної власності (EUIPO) зареєструвати послання українського прикордонника для російського корабля як торгову марку, але поки без успіху.
17:29
Бундестаг запровадить переклад жестовою мовою на засіданнях для першої нечуючої депутатки
З наступного тижня у Бундестазі почне роботу нечуюча депутатка від СДПН Гайке Гойбах, у зв’язку з цим під час засідань надалі будуть забезпечувати переклад мовою жестів.
16:48
Німеччина відреагувала на російські удари по Одесі, що забрали життя понад 20 людей
МЗС Німеччини назвало підлими російські ракетні удари по Одесі та висловило підтримку Україні.
16:28
Канада нагадала, що окупований Крим залишається територією України
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо у 10-ту річницю російського псевдореферендуму для "легалізації" окупації Криму нагадав, що Оттава не визнавала і не визнає анексію півострова.
15:58
доповненоКулеба і Блінкен поговорили про розблокування подальшої допомоги США
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про телефонну розмову з держсекретарем США Ентоні Блінкеном. 
15:23
Туск після трагедії в Одесі закликав спікера Джонсона нарешті схвалити допомогу Україні
Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав спікера Палати представників США Майка Джонсона нарешті зробити кроки для схвалення допомоги Україні, порадивши йому подивитись на наслідки ударів РФ по Одесі.
14:54
Британія: російські "вибори" на окупованих територіях України незаконні
Британія нагадала, що організація Росією голосування на "президентських виборах" на окупованих територіях України є незаконною. 
14:34
У горах в Словаччині внаслідок нападу ведмедя загинула жінка з Білорусі
У словацьких Татрах двоє туристів, подружжя з Білорусі, зустрілися на гірській стежці з ведмедем, рятуючись від нього жінка загинула.
13:54
Роботодавці Данії побоюються, що збільшення призову вплине на ринок праці
Конфедерація данської промисловості – найбільша профспілкка бізнесу та роботодавців Данії – закликала уряд врахувати вплив на ринок праці планів продовження терміну військової служби та розширення призову на жінок.
13:38
фотоДепутат столиці Чорногорії поїхав "спостерігати" за "виборами" Путіна
Генеральний секретар партії "Вільна Чорногорія" і депутат міської ради Подгориці Бобан Радович вирушив до Росії як "міжнародний спостерігач" на так званих виборах президента.
13:15
Лідер німецької опозиції підтримує переговори про європейську "ядерну парасольку"
Голова провідної опозиційної партії Німеччини "Християнсько-демократичний союз" Фрідріх Мерц розкритикував канцлера Олафа Шольца за відмову обговорити проєкт ядерного стримування на європейському рівні.
12:51
Головний аеропорт Осло тимчасово закрили через негоду
Аеропорт Осло-Гардермуен – головне міжнародне летовище столиці Норвегії – вранці 16 березня тимчасово закрилось через сильний сніг і вітер.
12:35
В уряді Румунії попередили, що частину робочої сили замінить штучний інтелект
Міністр економіки Румунії Раду Опря застеріг, що румуни, які виконують монотонну роботу і можуть бути замінені роботами та штучним інтелектом, повинні підготуватись і знайти собі іншу сферу діяльності.
12:19
Deutsche Bahn домовився із машиністами про переговори, страйк відкладають
Німецький національний залізничний оператор Deutsche Bahn уранці 16 березня оголосив про новий раунд переговорів із профспілкою машиністів GDL, яка раніше цього тижня анонсувала масштабні страйки через незадовільні умови праці.
12:01
Голова МЗС Італії: Введення західних військ в Україну загрожує "Третьою світовою війною"
Міністр закордонних справ і віцепрем’єр Італії Антоніо Таяні різко відкинув порушену президентом Франції Емманюелем Макроном ідею про можливість введення західних військ в Україну.
11:42
Міністр оборони Литви розповів, чому подав у відставку
Міністр національної оборони Литви Арвідас Анушаускас заявив, що подав заяву у відставку напередодні, 15 березня, після того, як прем’єрка Інгріда Шимоніте сказала, що не бачить його на цій посаді.
11:17
ЗМІ: Словаччина хотіла допомогти Угорщині зняти санкції ЄС із Усманова
Словаччина на засіданні міністрів закордонних справ ЄС у лютому підтримала пропозицію Угорщини зняти санкції з кількох росіян, серед яких російсько-узбецький олігарх Алішер Усманов, наближений до Владіміра Путіна.
10:56
Прем’єрка Литви запевнила, що відставка міністра оборони не пов’язана з безпекою
Прем’єр-міністерка Литви Інгріда Шімоніте вранці 16 березня уперше публічно прокоментувала відставку міністра національної оборони Арвідаса Анушаускаса, про яку стало відомо напередодні.
ВідеоПояснюємо, чому Макрон став антиросійським і заговорив про війська НАТО в Україні
10:43
Майк Пенс відмовився підтримати Трампа на виборах президента США
Колишній віцепрезидент США Майк Пенс відмовився підтримати Дональда Трампа, в чиїй адміністрації працював, на президентських виборах цього року.
10:25
Майже 60 країн ООН спільно засудили путінські "вибори" на окупованих територіях України
Група з понад пів сотні держав-членів Організації Об’єднаних Націй, зокрема й усі члени Європейського Союзу, у спільній заяві засудила проведення Росією виборів на тимчасово окупованих територіях України.
10:05
Business Insider: Німеччина отримала дані про можливість нападу Росії на НАТО з 2026 року
Німецькі спецслужби підготували для уряду аналіз військової загрози з боку Росії, який прогнозує, що "з 2026 року" вона може напасти на територію країн-членів Північноатлантичного Альянсу.
09:46
доповненоМЗС Латвії підтвердило підтримку України до 10-річчя "референдуму" в Криму
Міністерство закордонних справ Латвії в заяві до 10-ої річниці псевдореферендуму про протиправну анексію Криму Росією наголосило на підтримці територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.
09:31
Вучич назвав два сценарії війни в Україні: Конфлікт Росії із Заходом чи "перемир’я"
Президент Сербії Александар Вучич заявив, що Захід повинен найближчим часом змінити підхід до повномасштабного вторгнення Росії в Україну, аби запобігти масштабнішому конфлікту.
09:14
Фінляндія перестала пускати авто з російськими номерами
Починаючи з суботи, 16 березня, у Фінляндії більше не можна їздити на автомобілях, зареєстрованих у Росії, без спеціального дозволу.
09:02
фотоУ Братиславі тисячі людей протестували проти суперечливої реформи суспільного мовника
У словацькій столиці Братиславі ввечері напередодні, 15 березня, тисячі людей вийшли на вулиці на знак протесту проти намірів уряду Роберта Фіцо реформувати суспільний мовник Словаччини RTVS, що може позбавити його незалежності.
08:41
У Латвії оштрафували двох агресивних учасників "виборів" президента Росії
Державна поліція Латвії наклала адміністративні штрафи на двох громадян Росії, які агресивно поводились біля російського посольства перед голосуванням на російських президентських "виборах".
08:25
Суд над Трампом щодо впливу на вибори в Нью-Йорку відклали мінімум на місяць
Кримінальний процес у справі про виплату експрезидентом США Дональдом Трампом грошей порноакторкам для впливу на вибори 2016 року, який мав початись у Нью-Йорку наприкінці березня, відклали мінімум на місяць через появу нових матеріалів справи.
08:09
Голова МЗС Фінляндії: Захід не повинен виключати введення в Україну військ
Міністерка закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен вважає, що західні країни, зокрема й США, не повинні бути повністю проти ідеї введення військ в Україну, якщо ситуація там погіршиться.