19 серпня 2023

Новини
19:58
фотоПожежі на іспанському Тенерифе не вщухають четверту добу, евакуювали 26 тисяч людей
Через подальше поширення лісових пожеж на іспанському Тенерифе, що входить до Канарських островів, місцева влада вирішила евакуювали загалом 26 тисяч людей із 11 міст – у рази більше, ніж напередодні.
19:38
Франція про обстріл центру Чернігова: Ілюстрація боягузтва й цинізму Росії
Міністерство закордонних справ Франції засудило російський ракетний удар по центру Чернігова, в результаті якого загинули семеро людей і майже 130 зазнали поранень.
19:17
фотоУ Румунії православна єпархія продає значки з гербом Росії
Томіська архієпархія Румунської православної церкви у своій сувенірній крамниці продовжує продавати значки з гербом Росії попри повномасштабну агресію останньої проти України.
18:46
фотоЗеленського та першу леді прийняло королівське подружжя Швеції
Президента України Володимира Зеленського й першу леді Олену Зеленську в суботу прийняли королівське подружжя Швеції – король Карл Густав XVI і королева Сільвія.
18:31
фотоУ Будапешті з’явилось графіті "Стріляй в Орбана"
У східному районі Будапешта – Пешт – у п’ятницю вранці помітили графіті-напис "Стріляй в Орбана".
18:10
Посол США засудила російський удар по центру Чернігова
Посол Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк прокоментувала ракетний удар Росії по центру Чернігова, в результаті якого понад сотня людей постраждала й щонайменше семеро загинули.
17:57
фотоУ Франції трагічно загинув відповідальний за відновлення Нотр-Даму
Французький генерал у відставці Жан-Луї Жоржелен, якому президент Емманюель Макрон доручив очолити роботи з відбудови знищеного пожежею собору Нотр-Дам, загинув під час походу в гори.
17:42
У Словаччині арештували керівника розвідки у резонансній справі про топ-корупцію
Керівника Словацької інформаційної служби (SIS) Міхала Алача арештували в резонансній справі про змову з метою приховування корупційних злочинів.
17:01
У Туреччині розкритикували миротворців ООН, яких побили через блокування будівництва на Кіпрі
Речник турецької владної "Партії справедливості та розвитку" Омер Челік у суботу розкритикував миротворців ООН за блокування будівництва дороги в буферній зоні на Кіпрі, яка відділяє невизнану Турецьку Республіку Північний Кіпр.
16:36
Зеленський анонсував переговори щодо надання Україні західних винищувачів
Президент Володимир Зеленський, перебуваючи з візитом у Швеції в суботу, оголосив, що в наступні два дні вестиме переговори з "кількома" державами стосовно надання Україні сучасної авіації.
16:20
Зеленський: Ми закликали Туреччину підтримати вступ Швеції в НАТО
Президент Володимир Зеленський запевнив у підтримці вступу Швеції до Північноатлантичного Альянсу й зазначив, що Україна порушувала це питання в розмові із союзниками НАТО.
15:59
Президент анонсував переговори зі Швецією про угоду щодо "гарантій безпеки"
Швеція стане наступною державою, з якою Україна почне перемовини про двосторонню угоду щодо довгострокових безпекових зобов’язань у межах відповідної декларації "Групи семи".
15:44
Зеленський: Українці вже навчаються на шведських Gripen, обговоримо їхнє надання
Українські льотчики вже почали участь в ознайомчому навчанні на шведських винищувачах JAS 39 Gripen, про що було домовлено раніше цього року.
15:26
Доповнено 17:10Швеція й Україна задекларували намір спільно виготовляти БМП CV-90
Представники України та Швеції в суботу підписали декларацію про намір стосовно спільного виробництва й обслуговування шведських бойових машин піхоти CV-90.
15:17
Швеція планує зняти заборону на видобування урану
Шведська влада готується скасувати заборону на видобуток урану, аби мати власне джерело палива для атомних електростанцій в умовах, коли більшість постачань залежать від Росії.
14:50
відеоІталійські туристи в Албанії втекли з ресторану, не заплативши. Втрутилась Мелоні
Прем’єрка Італії Джорджія Мелоні розпорядилась компенсувати вартість обіду в ресторані в албанському місті Берат чотирьох італійських туристів, які втекли звідти, не заплативши.
14:25
Найбільший залізничний перевізник Норвегії через збій скасував 75% поїздів
Норвезька державна залізнична компанія Vy в суботу була змушена скасувати більшість поїздів після того, як комп’ютерний збій призвів до численних затримок у відправленнях.
14:04
фотоЛитва повністю отримала партію з 200 позашляховиків JLTV, очікує ще 300
Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас у суботу повідомив про отримання останньої частини партії у 200 американських броньованих позашляховиків JLTV (Joint Light Tactical Vehicles).
13:38
фотоЗеленський почав зустріч із прем'єром Швеції: обговорять виробництво CV-90 в Україні
Президент Володимир Зеленський під час візиту до Швеції в суботу почав переговори зі шведським прем'єр-міністром Ульфом Крістерссоном.
13:29
Боррель: Росія – це бензоколонка з атомною бомбою
Високий представник Європейського Союзу із зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель вважає, що Росія не зможе досягти успіху у війні проти України та не має такої ваги у світі, як Китай.
13:10
Довіра німців до держави сягнула найнижчого рівня – дослідження
Лише 27% громадян Німеччини досі вважають, що держава здатна виконувати свої обов’язки, що стало найнижчим зафіксованим показником довіри до державних установ.
12:46
У Британії виявили новий варіант коронавірусу, кількість захворювань почала рости
Управління з питань охорони здоров’я Великої Британії в п’ятницю підтвердило поширення в країні нового варіанту коронавірусу SARS-CoV-2 BA.2.86, що збіглось зі сплеском захворюваності на COVID-19.
12:23
ЗМІ: ЄС може накласти санкції на Польщу, якщо вона продовжить ембарго на зерно з України
Переважна більшість держав-членів Європейського Союзу не підтримує продовження після 15 вересня ембарго на імпорт зерна з України, і в разі односторонніх кроків Польщі деякі країни можуть вдатись до контрзаходів.
12:00
Ердоган в Угорщині обговорить війну в Україні та ситуацію в Чорному морі
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час візиту в Угорщину в неділю, 20 серпня, обговорить із угорським прем’єр-міністром Віктором Орбаном повномасштабну війну Росії проти України.
11:40
Католицькі священники в Кельні намагались дивитись порно, архієпископ "розчарований"
Архієпископ німецького Кельна Райнер Марія Велькі висловив розчарування після викриття неодноразових випадків доступу до порнографічних сайтів священниками його єпархії – однієї з найважливіших у католицизмі.
11:17
Зеленський вирушив до Швеції
Президент Володимир Зеленський у суботу повідомив про робочий візит до Швеції разом із першою леді Оленою Зеленською.
10:58
Трамп не піде на президентські дебати, натомість дасть інтерв’ю антиукраїнському ведучому
Колишній президент США Дональд Трамп схиляється до того, щоб не брати участь у перших дебатах претендентів на номінацію від Республіканської партії на президентських виборах 2024 року.
10:36
WP: Більшість затриманих у Польщі російських агентів – українці, їх вербували через Telegram
Американське видання The Washington Post дізналось подробиці розслідування мережі російських агентів у Польщі, які мали на меті здійснити диверсії для перешкоджання транспортуванню в Україну військової допомоги.
10:04
Rheinmetall уже до кінця серпня почне обслуговування танків в Україні
Німецька збройова компанія Rheinmetall має намір розпочати обслуговування танків в Україні вже найближчими днями.
09:39
Норвезький терорист Брейвік знову скаржиться на в’язницю
44-річний норвежець Андерс Брейвік, причетний до найбільшого теракту в історії Норвегії, подав скаргу на умови утримування у в’язниці й клопотає про умовно-дострокове звільнення.
09:20
Британська розвідка: Наступ України на півдні успішний, РФ на Харківщині – ні
Розвідувальна спільнота Міністерства оборони Великої Британії проаналізувала успішність наступальних дій українських та російських сил за останній тиждень.
09:09
Байден: Росія вже програла
Американський президент Джо Байден вважає, що Росія вже не зможе досягти заявлених цілей свого повномасштабного вторгнення в Україну.
08:51
Шольц сумнівається, що Трамп стане президентом США
Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає більш імовірним переобрання чинного президента США Джо Байдена на виборах наступного року.
Аналітика короткоПольський погляд на конфлікт з Україною
08:20
Bild стверджує, що РФ домовляється з Туреччиною про експорт зерна в обхід України
Росія проводила таємні переговори з Туреччиною для укладання в майбутньому угоди про експорт зерна після того, як в односторонньому порядку вийшла із "зернової угоди".