23 квітня 2023

Новини
ДайджестКитай не вважає Україну незалежною, масова висилка дипломатів РФ, танки Іспанії: все за вихідні
19:44
Єврокомісія і 5 країн ЄС не досягли домовленості щодо агроімпорту з України
Відеоконференція між віцепрезидентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом та представниками п'яти країн Центральної Європи щодо імпорту сільськогосподарських товарів з України завершилася без домовленостей.
19:24
Німецький генерал закликав до швидкої передачі Україні винищувачів F-16
Німецький генерал у відставці Ерхард Бюлер стверджує, що Україна потребує не тільки засобів протиповітряної оборони, а й західних винищувачів.
18:20
Литва успішно завершила тестове відключення від російської енергосистеми
Уперше в історії Литва повністю відключилася від російської електромережі – тестування тривало 10 годин, електропостачання велося за рахунок місцевих електростанцій, а також імпорту з Польщі та Швеції.
17:48
Румунія запроваджує пломбування транзитних вантажів з агропродукцією з України
Румунія з понеділка, 24 квітня, почне пломбування транспортних засобів, що перевозять українську аграрну продукцію в режимі транзиту.
17:24
Головний дипломат ЄС закликав до військово-морського патрулювання в Тайванській протоці
Керівник зовнішньополітичної служби Європейського Союзу Жозеп Боррель закликав військово-морські сили Євросоюзу патрулювати Тайванську протоку в якості демонстрації прихильності
17:03
Уряд Німеччини та профспілки домовилися про підвищення зарплат для держслужбовців
Уряд Німеччини, місцеві органи влади та профспілки досягли угоди про підвищення заробітної плати для 2,5 мільйона працівників державного сектору країни, запобігши можливості безстрокових страйків.
16:25
У Німеччині затримали сирійця за підозрою у нападі на відвідувачів спортзалу у Дуйсбурзі
Німецька поліція затримала підозрюваного у нападі з ножовими пораненнями, що стався у спортзалі в західнонімецькому місті Дуйсбург, в результаті якого четверо людей отримали серйозні поранення.
16:06
Глава МЗС пояснив, чому Україні і світові потрібен справжній мир, а не замирення агресора
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що голоси за переговори між Україною і РФ, які лунають з різних частин світу, не враховують того факту, що Москва не демонструє ані найменшої готовності до миру.
15:29
Головнокомандувач Сил оборони Естонії: Росія повинна розпастися на маленькі держави
Генерал Мартін Херем, головнокомандувач Сил оборони Естонії, сказав, що війна закінчиться тільки тоді, коли Росія розпадеться на маленькі держави.
14:50
Азербайджан встановив пункт пропуску на кордоні з Вірменією на в'їзді на дорогу до Карабаху
В Азербайджані заявили про встановлення прикордонного пункту пропуску на кордоні з Вірменією на в'їзді на Лачинську дорогу – основну транспортну артерію між Вірменією і Нагірним Карабахом.
14:14
Жителям Литви розсилають фейкові листи, що їх відправлять воювати в Україну
На пошту користувачів надходять фейкові листи від імені Міністерства оборони Литви, в яких вказується, що литовське населення нібито вербують у тристоронню Литовсько-польсько-українську бригаду ім. Великого гетьмана Костянтина Острозького.
13:52
Міністр оборони Естонії: до початку українського контрнаступу може минути місяць
Міністр оборони Естонії Ханно Певкур стверджує, що найбільшою перешкодою для початку українського контрнаступу залишається дощова погода, і до початку активних бойових дій мине не менше місяця.
13:18
Франція та інші союзники евакуюють дипломатів із Судану після того, як це зробили США
Франція та інші союзники евакуюють своїх дипломатів і громадян із Судану в рамках операції з високим ступенем ризику після того, як американський спецназ вивіз весь персонал посольства США із Хартума.
12:35
Франція відреагувала на скандальну заяву посла Китаю щодо Криму і України
Франція заявила про своє занепокоєння після висловлювань посла Китаю у Парижі, який заперечив суверенітет країн, що утворилися в результаті розпаду Радянського Союзу, і поставив під сумнів приналежність Криму до України.
12:04
У Греції на пляжний бар наклали гігантський штраф у 33 млн євро
Сукупний штраф, накладений на пляжний бар на грецькому острові Міконос, сягнув колосальних 33 мільйонів євро.
11:45
В МЗС Польщі розкритикували німецькі заяви про "трішки прочинені двері в НАТО" для України
Заступник міністра закордонних справ Польщі Пьотр Вавжик вважає, що якби Німеччина свого часу не блокувала вступ України в НАТО, нинішньої війни не було б.
11:11
Президент Кіпру прогнозує відновлення переговорів про возз'єднання острова  після виборів у Туреччині
Президент Кіпру Нікос Христодулідес прагне відновити переговори про возз'єднання острова, що зайшли в глухий кут, після виборів у Туреччині наступного місяця, і закликає ЄС відігравати більш активну роль.
10:53
На півночі Косова в умовах бойкоту сербів проходять спірні муніципальні вибори
На півночі Косова, де більшість населення складають серби, 23 квітня проходять суперечливі місцеві вибори.
10:37
G7 закликала продовжити і розширити "зернову угоду"
10:22
Кіпр заморозив активи порушників санкцій Британії і США проти Росії
Кіпр ввів санкції проти осіб, названих Сполученими Штатами і Британією за те, що вони нібито допомагали російським олігархам обходити санкції, накладені на Москву через війну в Україні.
09:57
Уряд Латвії виділить 4 млн євро на навчання українських біженців латиській мові
Уряд Латвії ухвалив рішення про фінансування у розмірі понад 4 млн євро, щоб забезпечити навчання українських біженців латиській мові.
09:38
Передані Іспанією танки Leopard 2 вже прямують до України
Шість танків Leopard 2, призначених для України, покинули іспанське портове місто Сантандер на півночі і знаходяться на шляху до місця призначення.
09:12
Розвідка Британії: РФ всіма силами намагається відкласти нову відкриту мобілізацію
Міноборони РФ розпочало нову масштабну кампанію з набору добровольців, намагаючись якомога довше уникнути нової хвилі відкритої мобілізації і можливої напруженості у суспільстві у зв'язку з цим.
08:48
Глава Міноборони Італії виступив за переговори між Україною і РФ за посередництва Китаю
Глава Міноборони Італії Гвідо Крозетто вважає, що Україну і Росію треба посадити за стіл переговорів, а посередником має стати Китай.
08:13
Латвія вимагає пояснень від Китаю через заяви посла про суверенітет пострадянських країн
Латвія вимагає пояснень і спростування від китайської сторони скандальних заяв посла Китаю у Франції щодо "російського Криму" і статусу пострадянських держав у міжнародному праві.