Європа все більше переходить на вирощування органічно чистих продуктів
Швидкими темпами в ЄС зростає сектор вирощування органічно чистих продуктів. За останні десять років майже 500 000 нових гектарів землі було задіяно для вирощування натуральних продуктів.
Згідно з даними EurActiv, ці господарства вирощують овочі та фрукти з мінімальним застосуванням пестицидів та хімічних міндобрив та не використовують генетично модифіковані продукти.
Найбільше таких господарств зафіксовано у Франції, Італії, Німеччині, Бельгії та Великій Британії.
Експерти зафіксували, що кожного року в період з 2002 по 2011-й ринок органічних продуктів та господарств зростав на 13%. Як наслідок, станом на 2011 рік у 27 країнах ЄС було нараховано 186 000 фермерських господарств.
Відповідно до цих результатів, Єврокомісія пропонує ще быльше підвищити якість органічних продуктів через запровадження відповідного законодавства.
"Єврокомісія прагне й надалі вдосконалювати розвиток органічного фермерства через скасування бюрократичних заборон, які гальмують такий розвиток", - йдеться в повідомленні.