До стандартів ЄС готова майже чверть українських харчових підприємств
В Україні впроваджено системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів на 574 підприємствах харчової та переробної промисловості.
Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства.
Також розпочато роботу щодо їх впровадження ще на 97 підприємствах, що в цілому складає 22% від загальної кількості підприємств, зазначає відомство.
Розроблено 728 стандартів, з яких 319 гармонізовано.
Це означає, що рівень впровадження гармонізованих стандартів становить 43,8%.
В той же час в рамках ЄС діють європейські стандарти (код EN), що запроваджуються в державах-членах ЄС шляхом надання їм статусу національних.
Розробка таких стандартів проводиться тільки у тому разі, коли обставини не надають можливості повного узгодження із стандартами ISO або ж такі відсутні.
Наразі із 157 стандартів гармонізовано 63 (рівень впровадження складає 42%), зазначає сайт міністерства.