На смак він не менш страшний, аніж на вигляд – Guardian про російські сири
Продовження Росією заборони на ввезення продуктів харчування з ЄС змусило європейських журналістів замислитися над питанням – що ж залишилося їсти росіянам?
Журналіст The Guardian вирішив проаналізувати асортимент сирів, доступний росіянам – як місцевого виробництва, так і імпорт з країн, на яких санкції не поширюються.
Більшість продуктів отримали негативні оцінки журналіста. Наведемо кілька цитат:
"Не сказати б, щоб він був якось особливо огидний. Просто у нього немає в принципі жодного смаку. У світі російських сирів це Дмитро Медведєв: нешкідливий і в цілому безглуздий".
"У цієї сироподібної субстанції металевий присмак з їдкими нотками поту, наче нею хтось мив підлогу в роздягальні спортзалу. Це, не побоюся цього слова, найогидніший сир, який я колись їв".
"Важко сказати, чому цей сир (імпортується з Білорусі) саме червоного кольору, але не зайвим буде нагадати, що значна частина республіки Білорусь знаходиться в зоні відчуження Чорнобильської АЕС. На смак він не менш страшний, ніж на вигляд: наче хтось перегнав шматок піци у самогонному апараті і настояв на цьому стару засохлу жуйку".
"Консистенція збиває з пантелику: враження таке, ніби шматок сиру розкрошили на маленькі шматочки, залишили їх на кілька тижнів лежати на тротуарі, а потім склеїли".
Деякі сири все ж виявилися гідними позитивних відгуків. Журналіст відзначає традиційні сири, приготовані за кавказькими рецептами, а також продукцію підприємств, що вже давно виготовляли аналоги європейських сирів.
"Це, мабуть, найвдаліше російсько-італійське підприємство з часів забав Сильвіо Берлусконі на "ліжку Путіна". Бунга-бунга!" - зазначає він.