У Гельсінкі відкрився ресторан, де готують страви із залишків продуктів
У Гельсінкі відкрився перший у Фінляндії ресторан, де їжу готують із залишків продуктів харчування.
Про це повідомляє Yle.
Ресторан Loop розташований на території колишнього лікарняного комплексу недалеко від центру міста. Ресторан уклав договору з магазинами, які безкоштовно надають ресторану продукти, що в іншому випадку потрапили б у відходи.
За словами власника ресторану, магазини з задоволенням беруть участь в проекті, так як знають, що продукти, термін придатності яких підходить до кінця, служать доброї справи, і в якомусь сенсі вони навіть економлять, тому що не доводиться платити за доставку харчових відходів на заводи з виробництва біопалива.
Їжу в ресторані Loop готує команда з професійних кухарів. Також у проекті працевлаштовані молоді, іммігранти та тривалі безробітні.
Щорічно у фінських магазинах викидається близько 12-14 кг продуктів на людину. Найчастіше мова йде про продукти, цілком придатні до вживання.