У Гельсінкі відкрився ресторан, де готують страви із залишків продуктів

Четвер, 18 серпня 2016, 20:00

У Гельсінкі відкрився перший у Фінляндії ресторан, де їжу готують із залишків продуктів харчування.

Про це повідомляє Yle.

Ресторан Loop розташований на території колишнього лікарняного комплексу недалеко від центру міста. Ресторан уклав договору з магазинами, які безкоштовно надають ресторану продукти, що в іншому випадку потрапили б у відходи.

За словами власника ресторану, магазини з задоволенням беруть участь в проекті, так як знають, що продукти, термін придатності яких підходить до кінця, служать доброї справи, і в якомусь сенсі вони навіть економлять, тому що не доводиться платити за доставку харчових відходів на заводи з виробництва біопалива.

Їжу в ресторані Loop готує команда з професійних кухарів. Також у проекті працевлаштовані молоді, іммігранти та тривалі безробітні.

Щорічно у фінських магазинах викидається близько 12-14 кг продуктів на людину. Найчастіше мова йде про продукти, цілком придатні до вживання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: