У ЄС немає аргументів для скасування санкцій проти РФ - МЗС Чехії

П'ятниця, 9 вересня 2016, 14:46

У Євросоюзу немає приводу для обговорення можливостей скасування антиросійських санкцій, оскільки Росія не виконує Мінські угоди.

Про це заявив глава МЗС Чехії Любомир Заоралек в інтерв'ю Чеському радіо.

За словами Заоралека, єдність думки ЄС з даного питання було підтверджено під час неформальної зустрічі глав МЗС Євросоюзу в Варшаві.

"По суті, було однозначно констатовано, що актуальна ситуація нам не надає можливостей для перегляду позиції. Було акцентовано, що найважливішим для нас є виконання угод, досягнутих в Мінську. Якщо в даному питанні просування немає, то не можна висувати і пропозиції щодо зміни обраної лінії", - сказав Заоралек.

Здійснення спроби домогтися краху російської економіки, підкреслює глава МЗС Чехії, не було головною метою введених санкцій.

"Санкції були формою і символічним вираженням нашого незгоди з певним видом поведінки. І ми сказали, що санкції будуть скасовані, як тільки відбудеться зміна поведінки, і ми перестанемо отримувати повідомлення про десятки або сотні загиблих в Донецькій і Луганській областях. Кількість жертв у цих регіонах, на жаль, останнім часом зростає. Як тільки це припиниться, санкції будуть зняті", - сказав він.

Як повідомлялося, Комітет постійних представників ЄС ухвалив рішення продовжити на півроку санкції проти 146 осіб на 37 організацій за агресію проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: