У Фінляндії починають продавати перший в світі хліб з цвіркунів
Четвер, 23 листопада 2017, 19:25
Фінська хлібопекарська фірма Fazer повідомила, що з 24 листопада збирається випікати перший в світі хліб з комахами.
Про це повідомляється на сайті компанії.
Хліб з цвіркунами спочатку продаватимуть в магазинах Fazer у Гельсінкі, однак згодом він буде доступний у всіх 47 магазинах Fazer по всій країні.
Новинка, яка вже 24 листопада з'явиться в одинадцяти магазинах компанії, називається "Fazer Sirkkaleipä", тобто хліб з цвіркунів від Fazer.
Повідомляється, що тісто такого хліба виготовляється з борошна, яке надходить із власного млина компанії.
Цвіркуни, які містяться в хлібі "Fazer Sirkkaleipä", спочатку висушуються, а потім перемелюються в порошок, який додають до борошна.
На виготовлення одного такого хліба йде приблизно 70 цвіркунів, які складають всього 3% від загальної ваги хліба.
Так виглядає хліб з цвіркунів "Fazer Sirkkaleipä" |
"Ми зробили хрустке тісто, щоб покращити смак і покращити запах. Результат смачний і поживний. Хліб з цвіркунів є гарним джерелом білка. Комахи також містять корисні жирні кислоти, кальцій, залізо і вітамін В12", - розповів Юхані Сібаков, директор Fazer Bakery у Фінляндії.