Будапешт: іспанський міністр зробив грубий випад проти Угорщини

Четвер, 20 вересня 2018, 13:22

Міністерство закордонних справ та торгівлі Угорщини викликало посла Іспанії у Будапешті з приводу заяви міністра закордонних справ Іспанії Жозепа Борреля, який розкритикував Угорщину.

Про це повідомляє прес-служба угорського уряду.

Державний секретар Міністерства закордонних справ Левенте Мадьяр сказав, що Боррель, "міністр лівого уряду Іспанії", зробив грубий випад проти Угорщини на публічному форумі.

"Можливо, існують розбіжності в думках між двома країнами, і в цій неспокійній європейській політичній ситуації критика може також виникати у свідомості деяких країн, але тон цих критичних зауважень не може переступати рамки справедливості та коректної співпраці, особливо якщо угорська партія не має відчутного способу реагування ", - додав він.

За словами держсекретаря, міністр закордонних справ Іспанії звинуватив Угорщину в ксенофобії і стверджував, що у країні немає розподілу повноважень та свободи преси. Він називав Угорщину та інші країни регіону псевдодемократіями.

Державний секретар також зазначив, що відносини з Іспанією покращуються швидким темпом, і міністр закордонних справ Іспанії має відвідати Будапешт у жовтні.

Угорський уряд останнім часом обмінюється жорсткою риторикою також і з Парижем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.