Польща збудує канал через Віслинську косу всупереч опору Росії

Понеділок, 24 вересня 2018, 13:34

Голова керівної партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський впевнений, що Польща вже цього року почне будівництво каналу через Віслинську косу, проти якого жорстко протестує Росія.

Качинський вірить, що "перша лопата" під каналом у Віслинській косі буде викопана ще під час нинішньої виборчої кампанії, повідомляє "Польське радіо".

За його словами, будівництво судноплавного каналу у Віслинській косі покаже, що "часи, коли росіяни диктували полякам, що їм можна робити на польській території, а що ні, завершилися".

"Ця інвестиція важлива для статусу Польщі. Польща остаточно мусить скинути із себе будь-які залишки статусу залежної держави", - заявив політик.

Він відкинув претензії Росії щодо можливої екологічної шкоди внаслідок будівництва каналу. "Я би нагадав про Nord Stream-1 і Nord Stream-2. Це широкомасштабне порушення у Балтійському морі екологічної безпеки, а тут загрози (під час копання каналу – Ред.) немає жодної", - сказав він.

Польща планує розпочати будівництво каналу через Віслинську косу у цьому році і закінчити у 2022 році. Новий канал з'єднає Віслинську затоку із Гданською. Завдяки каналу в морський порт Ельбльонга зможуть заходити великі судна, оминаючи територіальні води Росії.

Росія заявляє, що рішення польського уряду збудувати канал політичне і загрожує екології та економіці регіону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: