В ПАРЄ пропонують запровадити хімзахист для депутатів у разі повернення Росії

Середа, 10 жовтня 2018, 19:27

25 членів Парламентської асамблеї Ради Європи підписали жартівливий проект резолюції про забезпечення депутатів засобами хімічного захисту в разі відновлення участі Росії у роботі ПАРЄ.

Про це повідомляє зі Страсбурга кореспондент Європейської правди.

Відповідний проект за назвою "Заходи із протидії поверненню Росії" був ініційований українським депутатом Олексієм Гончаренком. Під ним поставили підписи 25 членів асамблеї, що представляють 3 з 6 політичних груп (ЄНП, ліберали, консерватори) та 6 держав-членів РЄ (Україна, Велика Британія, Естонія, Фінляндія, Швеція та Грузія).

 

"З огляду на кроки, які можуть призвести до повернення в ПАРЄ парламентської делегації Російської Федерації, а також зважаючи на нещодавні події в Солсбері, Велика Британія, ми пропонуємо Асамблеї змінити свій регламент, забезпечивши членів ПАРЄ засобами захисту від хімічного та радіоактивного впливу на час проведення наступних сесій асамблеї", - йдеться у документі.

Документ був переданий у секретаріат асамблеї, однак за особистим рішенням президента ПАРЄ Ліліан Марі Паск’є отримав відмову у реєстрації. Письмова відмова була спрямована на адресу депутата Гончаренка.

"Президент вирішила, що текст неналежно оформлений тому він не буде виданий як документ асамблеї і не буде розглядатися на Бюро ПАРЄ", - йдеться у листі, з яким ознайомилася "Європейська правда".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.