У Кабміні визнали: Україна не досягне стандартів НАТО до 2020 року

Вівторок, 23 жовтня 2018, 15:44

Україна не зможе досягти стандартів НАТО до 2020 року.

Про це заявив заступник начальника управління співробітництва з НАТО урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції секретаріату Кабміну Сергій Вербицький, пише "РБК-Україна".

"Як експерт, який працює в цьому напрямку, хочу підтвердити. Дійсно, ми не досягнемо всіх стандартів НАТО до 2020 року. Адже цих стандартів лише відкритих близько 1300, не рахуючи закритих", - сказав він.

За словами Вербицького, за рік Україна встигне виконати лише кілька критеріїв, які наблизять її до членства в НАТО. Досі необхідні реформи в оборонній промисловості, оборонному, стратегічному, фінансовому та ресурсному плануванні, а також у логістиці та командуванні.

"Навіть за всіми цими сферами не вдасться до 2020 року досягти 100% виконання. Однак, якісь ключові аспекти звичайно вдасться вирішити", - вважає Вербицький.

Глава МЗС Павло Клімкін раніше заявляв, що Україна планує досягти стандартів НАТО до 2020 року. У НАТО є понад 1300 елементів стандартизації, які Київ має впровадити, ввести у власне законодавство, у нормативну базу. 

У жовтні у Альянсі заявили, що українська влада підриває до себе довіру союзників, відкладаючи проведення реформи СБУ, яка є ключовим пріоритетом як у комплексному пакеті допомоги Україні, який був узгоджений на Варшавському саміті НАТО в 2016 році, так і в річній національній програмі України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.