Лукашенко: ми вже знаємо, якою буде війна, на РФ не можна покластися на 100%

П'ятниця, 5 жовтня 2018, 15:05

Президент Білорусі Александр Лукашенко поставив завдання озброїти армію країни, створюючи власні зразки озброєння і модернізовуючи наявні.

Про це пише БелТА.

"Ми бачимо, що відбувається недалеко від нас, що відбувається в Сирії. Вивчаючи ситуацію, ми вже абсолютно розуміємо, яка буде, не дай бог, війна, як ми повинні захищатися, яка чисельність наших Збройних сил повинна бути. Ми приступили до розробки нових зразків зброї, потрібних для оборони Білорусі. Для нашої Білорусі не танки головне, не літаки, а спеціальні війська", - заявив Лукашенко.

"Ми повинні в будь-якій точці Білорусі (якщо щось раптом станеться) швидко з'явитися, нанести удар по бандитах і тим, хто посміє до нас сунутися, і піти. Не факт, що нам допоможуть, якщо раптом щось трапиться. Прикладів більш ніж достатньо. Ми бачимо поведінку деяких тут союзників. Ну, окрім Росії, напевно, нам розраховувати нема на кого. І навіть на Росію ми не можемо на 100% покластися", - зазначив він.

 

"Добре, сьогодні Путін і інші, він розуміє нас, я розумію його. Ми разом якось діємо (і то не завжди). А що буде завтра? Тому треба мати найнеобхідніше свою зброю - стрілецьку, для мобільних військ техніку - те, що ми можемо створювати", - сказав президент.

При цьому він підкреслив, що "літак для нас вже не зброя", бо "будь-який літак на злеті бачать натовці".

"Вразити сьогодні літак, знищити ніяких проблем немає. Вони можуть, і ми можемо. Ми бачимо за тисячу кілометрів будь-який літак, який піднімається на аеродромі. 50 мільйонів (вартість, - ред.) - один літак. Ракета С-300, і його немає", - розповів Лукашенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.