Над Ла-Маншем зник літак, на борту був футболіст британського клубу

Вівторок, 22 січня 2019, 11:28

У понеділок ввечері над Ла-Маншем зник легкомоторний пасажирський літак, на борту якого, ймовірно, був футболіст валлійського футбольного клубу "Кардіфф Сіті".

Про це повідомляє ВВС.

Аргентинський нападник Еміліано Сала був одним з двох людей на борту одномоторного літака "Пайпер Малібу", який зник у районі маяка Каскетс, приблизно за 13 кілометрів від британського узбережжя.

Еміліано Сала

Еміліано Сала минулої суботи перейшов до "Кардіффа" з французького клубу "Нант" за рекордну для валлійців сумму. Клуб офіційно поки не підтвердив, що Сала був на борту, заявивши, що "намагається прояснити" ситуацію.

Маяк Каскетс

Берегова охорона повідомила, що літак зник не у британському пошуково-рятувальному районі, але вони все одно направили два вертольоти на допомогу. Пошуками також займаються французькі екіпажі вертольотів і рятувальні човни.

Пошуково-рятувальній операції заважає погіршення погодних умов. Співробітники поліції сказали, що в той час, коли літак зник, "трохи були зливи, але нічого занадто інтенсивного".

Нагадаємо, у жовтні 2018 року в результаті падіння вертольота в британському місті Лестер загинули п’ятеро людей, в тому числі власник місцевого футбольного клубу тайський мільярдер Вічай Шрівадханапрабха.