Дублін не бачить альтернативи тимчасовим митним правилам ЄС у Північній Ірландії

Середа, 30 січня 2019, 13:32

Переговірники щодо Brexit провели два роки у пошуках альтернативи так званому "бекстопу", щоб гарантувати уникнення жорсткого кордону між Північною Ірландією та Ірландією, але жодна з таких альтернатив не працює.

Про це заявив міністр закордонних справ Ірландії Саймон Ковені, інформує Reuters.

Раніше в середу британський міністр з питань Brexit заявив, що Лондон розглядає різні варіанти після того, як парламент вирішив наказати прем'єр-міністру Терезі Мей переглянути умови "бекстопу", проте не сказав, чим його можна замінити.

"Ми пройшли через всі ці речі. Ми випробували їх і виявили, що вони не витримують перевірки. І тепер у нас є британський прем'єр-міністр, яка знову виступає за те ж саме, що вже було протестовано", - сказав Ковені в ефірі національного мовника RTE.

Нагадаємо, 29 січня британські депутати прийняли рішення про необхідність нових переговорів із ЄС щодо кордону між Ірландією та Північною Ірландією. Депутатів не влаштовує так званий "бекстоп" - тимчасове збереження дії митних правил ЄС у Північній Ірландії.

Речник президента Євроради Дональда Туска вже заявив, що угода про вихід між ЄС та Великою Британією, узгоджена минулого року, не передбачає можливості нових переговорів.