Україна виконала 52% планових завдань 2018 року за Угодою про асоціацію

Понеділок, 18 лютого 2019, 14:28

Парламент, уряд та інші органи виконавчої влади покращили рівень виконання планових завдань за Угодою про асоціацію, але ще далекі від того, щоби відповідати планам.

Про це йдеться в урядовому звіті, який є у розпорядженні "Європейської правди" та буде представлений у понеділок.

Відповідно до урядових даних, 52% тих завдань, що були передбачені урядом на 2018 рік, позначені як виконані. Найвищий рівень виконання продемонстрували уряд та центральні органи виконавчої влади – 55%. Верховна рада має цьогорічний показник на рівні 40%, інші органи державної влади – 47%.

Віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, коментуючи ці дані, зазначила, що цей показник вищий, ніж торік.

"Ми виконали на 11% більше, ніж торік, і ще підтягнули минулорічний рівень виконання", - пояснила вона. Торік повідомлялося, що рівень виконання завдань 2017 року склав 41%. У 2018 року через цей довелося довиконувати минулорічні "борги", наразі рівень виконання завдань 2017 року виріс 57%.

Також в урядовому звіті зазначений рівень виконання загального виконання всіх завдань Угоди. Він, за даними документа, склав 42%. В тому числі виконано 43% завдань ЦОВВ, 28% парламентських, 34% завдань інших органів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: