Шведи почали подорожувати країною майже стільки ж, як до епідемії

Середа, 1 липня 2020, 16:08

У Швеції мобільність населення всередині країни наблизилася до рівня, який спостерігався до початку епідемії коронавірусу.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на шведське Expressen, про це свідчать дані телекомунікаційної компанії Telia.

Після запровадження рекомендації влади уникати поїздок, яке оголосили в середині березня, мобільність всередині країни знизилася на близько 20% та залишалася на такому рівні до кінця травня. На великодні вихідні за окремими популярними напрямками люди майже не подорожували, порівняно з попереднім роком: зі Стокгольма до Готланду (також за даними Telia) приїхали на 96% менше людей, ніж торік, а переїзди з Мальмьо до Стокгольма зменшилися на 85%.

Експеримент триватиме: чому Швеція не визнає помилкою відмову від жорсткого карантину

З червня показники почали помалу зростати і минулого тижня наблизилися до рівня, який спостерігався до епідемії. Однією з причин може бути скасування з 13 червня рекомендації про обмеження поїздок всередині країни.

Особливо зросла кількість подорожей до Готланду – на майже 30%, порівняно з показниками попереднього тижня.

Найменше зростає мобільність на півночі країни.

За останню добу у Швеції віід коронавірусу померли 37 осіб, збільшивши загальну кількість померлих до 5370. Загальна кількість заражень у Швеції з 10,3 млн населення досягла 69 692 випадків.

Читайте також: Експеримент триватиме: чому Швеція не визнає помилкою відмову від жорсткого карантину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.