США занепокоєні атаками української влади на успішні реформи – Нуланд

П'ятниця, 10 вересня 2021, 20:34

Сполучені Штати занепокоєні нещодавньою атакою на реформу державного управління в Україні, яку вважають "історією успіху".

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", таку заяву під час форуму YES-Brainstorming зробила заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд.

"Зміна правил гри, яку ми бачимо останнім часом, є неприпустимою. Україна зуміла досягти успіху у впровадженні багатьох реформ. Саме тому нас непокоять атаки на ті сфери, як ми вважаємо "історією успіху" України", - заявила вона.

За словами Нуланд, з такою політикою Україні буде складно розраховувати на прихід американських інвестицій. 

"Інвестори хочуть бачити успішні реформи в Україні, а не їх руйнування", - наголосила заступниця держсекретаря США.

Перед цим стурбованість кризою в управлінні "Нафтогазом", в тому числі відставками незалежних членів правління, висловив представник Держдепу Нед Прайс.

Прайс зазначив, що міжнародні донори та партнери докладають зусиль, щоб досягти рішення, яке узгоджується з принципами управління ОЕСР та забезпечить надійне управління "Нафтогазом".

Уряд України раніше отримав заяви про відставку всіх трьох незалежних членів наглядової ради "Нафтогазу": Клер Споттісвуд (Велика Британія), Брюно Лескуа (Франція) і Людо Ван дер Хейдена (Бельгія). Вони вважають, що призначення головою правління "Нафтогазу" Юрія Вітренка та його подальші дії різко погіршили взаємини з наглядовою радою і правлінням, а також поставили під сумнів майбутнє компанії та її фінансовий стан. Відставка незалежних членів наглядової ради, на їхню думку, дасть змогу прискорити вирішення цієї проблеми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.