У Франції у вересні моцарелла вперше стала більш споживаним сиром, ніж камамбер
У вересні 2021 року продажі італійської моцарелли у Франції вперше виявилися вищими, аніж французького камамберу.
Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Le Figaro.
До цього камамбер завжди був найбільш споживаним м’яким сиром у Франції.
"Вперше у Франції продажі камамберу, які і так знижувалися, виявились нижчими, ніж продажі моцарелли, продажі якої зросли за рік на 5%", - розповів виданню президент нормандської спілки виробників камамберу Фабріс Кольє.
З початку 2021 року до 11 вересня у Франції було продано 29 230 тонн камамберу, тоді як моцарелли - 33170 тонн.
Кольє звертає увагу, що це може бути пов’язане з традицією споживання сирів. Так, камамбер частіше подають на сирній тарілці і споживають у ресторанах, тоді як моцарелла входить у багато простих у приготуванні страв.
Президент спілки каже, що турбується про майбутнє галузі, тому що обсяги виробництва камамберу в країні, порівняно з 80-ми роками, скоротилися вдвічі.