В уряді розраховують на позитивне рішення лідерів ЄС щодо кандидатства України

П'ятниця, 17 червня 2022, 14:22

Віцепрем'єрка з європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина розраховує на позитивне рішення всіх лідерів ЄС щодо надання статусу кандидата Україні на основі наданої оцінки Єврокомісії.

Про це, як передає "Європейська правда", вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Єврокомісія рекомендувала лідерам ЄС уже наступного тижня надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС. Опублікований сьогодні висновок Єврокомісії було підготовлено на основі наших відповідей на опитувальник ЄК щодо готовності України до членства в ЄС. Нагадую, ці відповіді були надані в рекордно короткий термін. ЄК визнав величезну роботу, яку Україна провела з 2014 року, виконуючи Угоду про асоціацію, проводячи структурні реформи та інтегруючись до Євросоюзу. Статус кандидата відкриє для України ще більше можливостей, аби пришвидшити цю роботу", - написала вона.

За словами Стефанішиної, Єврокомісія сформувала дорожню карту реформ, що дає змогу підготувати Україну до переговорного процесу щодо вступу до ЄС.

"Що важливо: йдеться про умови вступу до ЄС, а не про умови набуття статусу кандидата. Вчора ми почули, що лідери Італії, Німеччини, Румунії та Франції готові підтримати цю пропозицію на Європейській Раді. Ми розраховуємо 23-24 червня на позитивне рішення всіх лідерів Євросоюзу на основі представленої оцінки Єврокомісії", - наголосила Стефанішина.

Як повідомлялося, Європейська комісія офіційно рекомендувала надати Україні статус кандидата на вступ в Європейський Союз.

Офіційне рішення щодо статусу для України мають ухвалити на саміті лідерів ЄС 23 червня.

Дивіться також нове відео ЄвроПравди: Офіційно: Берлін та Париж за статус кандидата для України! Що це означає? Чи не буде сюрпризів?

Читайте також "Операція Шольц". З якими умовами Україні відкрили двері в ЄС та хто змінив думку Німеччини