Іспанські ресторани безкоштовно пропонуватимуть клієнтам забрати недоїдені страви додому
Уряд Іспанії у вівторок ухвалив законопроєкт, який зобов’язує бари й ресторани пропонувати відвідувачам безоплатну послугу з упакування їжі, яку вони не доїли в закладі, із собою.
Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.
Законопроєкт покликаний заохочувати заклади харчування й продажу продуктів зменшувати обсяг харчових відходів під загрозою штрафу.
Зокрема крамниці й супермаркети зобов’яжуть зменшувати ціну товарів з наближенням терміну завершення придатності, а також жертвувати такі продукти нужденним через благодійні організації.
Ті ж продукти, термін придатності яких сплив, мають бути перероблені на тваринний корм, добриво або біопаливо.
За словами міністра сільського господарства, рибальства і продовольства Іспанії Луїса Планаса, ініціатива уряду спрямована на зменшення харчових відходів, яких у країні щороку накопичується близько 1400 тонн.
Він додав, що в ЄС лише Франція та Італія мають подібне законодавство, і сподівається, що урядовий законопроєкт буде ухвалений і набуде чинності до початку 2023 року.
Як повідомлялося, міністр з питань захисту прав споживачів Іспанії Альберто Гарсон ініціював законопроєкт, який зобов’яже компанії відповідати на дзвінки клієнтів на гарячі лінії протягом трьох хвилин.