Лідера головної опозиційної партії Британії визнали невинним у порушенні коронавірусних обмежень

П'ятниця, 8 липня 2022, 22:28

Поліція англійського міста Даррем у п’ятницю заявила, що не буде притягати до відповідальності лідера Лейбористської партії Кіра Стармера та його заступницю Анджелу Райнер за порушення коронавірусних обмежень.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву поліції.

Наприкінці квітня 2021 року в офісі депутатки від Лейбористської партії від Даррема Мері Фой до двох десятків людей зібралися і пили пиво. На той час діяли коронавірусні обмеження, які зокрема передбачали заборону на зібрання представників різних домогосподарств у приміщеннях.

Фото: соцмережі

Коли про інцидент стало відомо публічно, Лейбористська партія заявила, що їжу та напої вживали між робочими заходами, а тому про порушення правил не йшлося. А втім, Стармер і Райнер заявили, що в разі доведення вини складуть повноваження.

У травні поліція Даррема розпочала розслідування після отримання "нових важливих даних". Вона встановила, що на зібранні в місті були присутні 17 людей, і перевірила, чим саме вони займалися.

"Було зроблено висновок, що немає підстав говорити про порушення правил через застосування виключення, а саме – розумної необхідної роботи. Тому поліція Даррема не буде виписувати штрафи у зв’язку із зібранням і не вдаватиметься до подальших дій", – йдеться в повідомленні.

Після цього і лідер лейбористів, і його заступниця підкреслили, що їхня поведінка була більш відповідальною, ніж у нинішнього виконувача обов’язків прем’єра Бориса Джонсона – він був змушений піти у відставку зокрема через проведення вечірок на Даунінг-стрит.

Стармер також пообіцяв у прийдешні дні оголосити про програму Лейбористського уряду з "перезавантаження економіки, надання імпульсу місцевим громадам, відновлення державних послуг і надання Британії свіжого старту, якого вона потребує".

Нагадаємо, у травні британська поліція завершила розслідування довкола вечірок, які проходили в офісі прем’єр-міністра Бориса Джонсона на Даунінг-стріт в часи локдауну, заявивши, що загалом виписано 126 штрафів. Отрафували тоді зокрема Бориса Джонсона, його дружину Керрі та міністра фінансів Ріші Сунака.