Польща: довіра до уряду Моравецького на рекордно низькому рівні – опитування

Вівторок, 25 жовтня 2022, 17:27

Уряд прем’єр-міністра Матеуша Моравецького наразі підтримують лише 26% громадян Польщі, а не підтримують – 47%, що стало найгіршим результатом за весь час його роботи.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Onet, такими є результати опитування польського Центру дослідження громадської думки (CBOS).

З останнього опитування у вересні прихильників влади поменшало на 2%, натомість противників – стало більше на 1%. 23% респондентів у Польщі висловили байдуже ставлення . Крім того, 4% опитаних обрали відповідь "важко відповісти".

"Це найгірші рейтинги уряду Матеуша Моравецького за всю історію, з рекордно високою перевагою опонентів над прихильниками (21%)", – зазначає CBOS.

Оцінка діяльності польського уряду з вересня не змінилася: 56% громадян Польщі оцінюють її погано, 32% – добре, 12% не змогли визначитися з відповіддю. Що стосується економічної політики кабміну Польщі, то 62% опитаних вважають, що вона не дає шансів на покращення, 28% – протилежної думки, 10% – не визначилися з відповіддю.

Українці вважають найбільш дружніми країнами Польщу і Литву, Угорщина стала ворожою - опитування

Сприйняття громадськістю Польщі прем'єр-міністра також подібне до вересневого. Незадоволення тим, що зараз уряд очолює Матеуш Моравецький, зараз висловлюють 54% опитаних (на 2% менше, ніж у вересні), а схвалюють – 29% (на 2% менше). 17% обрали відповідь "важко сказати".

Найбільше в Польщі довіряють президенту Анджею Дуді (51%), меру Варшави Рафалу Тшасковському (41%) та опозиційному політику Шимону Головні (40%). Моравецький у цьому рейтингу посів четверте місце (37%), розділивши його з міністром оборони Маріушом Блащаком.

У рейтингу недовіри перше місце посів президент правлячої партії Польщі "Право і справедливість" Ярослав Качинський (56%), на другому місці – лідер опозиційної "Громадянської платформи" Дональд Туск (55%), а на третьому – міністр юстиції Збігнєв Зьобро (53%).

Опитування проводилося з 3 по 13 жовтня за змішаною методикою за репрезентативною особистою вибіркою повнолітніх мешканців Польщі, та охопило 1041 людину.