Командувачі ЗС Литви та Польщі домовилися про проведення позапланових навчань

П'ятниця, 4 листопада 2022, 13:27

Командувачі збройних сил Литви та Польщі в п'ятницю домовилися про обмін розвідданими та проведення позапланових навчань.

Про це йдеться в угоді, підписаній командувачем збройних сил Литви Вальдемарасом Рупшисом і начальником Генерального штабу збройних сил Польщі Раймундом Анджейчаком, пише "Європейська правда" з посиланням на портал Delfi.

За словами Рупшиса, у підписаному плані співробітництва вказано пріоритети та основні сфери співпраці.

"Угода містить чіткі принципи обміну розвідувальною інформацією в усіх вимірах. Ми займаємося цим уже багато років, і ця співпраця особливо важлива для нас, Литви, тому що польська армія надає нам всебічну допомогу в наданні розвідувальної інформації", - сказав командувач литовської армії.

"У документі також ідеться про навчання. Передбачаються можливості для проведення позапланових навчань. Під час них ми перевіримо готовність сил, забезпечимо єдність і цілісність території. Це один із заходів стримування", - сказав він.

Командувач Збройних сил Литви Вальдемарас Рупшис раніше заявив, що він запропонує не передавати Україні самохідні гаубиці PzH 2000 і системи ППО NASAMS, оскільки можливості країни "на межі".