Президент Фінляндії: візові обмеження для росіян діятимуть "стільки, скільки необхідно"

П'ятниця, 4 листопада 2022, 14:15

Фінляндія не визначала часових рамок для призупинення видачі туристичних віз громадянам Росії і цей захід збережеться стільки, скільки вважатимуть за необхідне. 

Як повідомляє Yle, пише "Європейська правда", про це сказав президент Фінляндії Саулі Нііністьо у спілкуванні зі ЗМІ під час поїздки до Вільнюса. 

Президент зазначив, що вбачає візові обмеження одним із важелів тиску на Росію, поруч з економічними санкціями. На запитання ЗМІ про те, скільки загалом може зберігатися заборона видачі туристичних віз росіянам, Нііністьо зазначив, що часових рамок немає і захід діятиме стільки, скільки вважатимуть за необхідне. 

Візит Нііністьо до Литви - перший з 2018 року. На зустрічі з литовським колегою Гітанасом Науседою планували обговорити війну РФ проти України і безпекову ситуацію у Європі, питання, пов’язані зі вступом Фінляндії до НАТО та двосторонні відносини. 

Нагадаємо, у Фінляндії обмеження діють з 30 вересня. 19 вересня набула чинності заборона на в'їзд до Естонії, Латвії, Литви та Польщі громадян Росії з шенгенськими візами. А з 25 жовтня впускати росіян за туристичними й студентськими візами припинила Чехія. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: