В МЗС підтвердили, що у Києві чекають на важливого гостя

Понеділок, 20 лютого 2023, 11:01

Міністерство закордонних справ повідомило, що у Києві очікується візит когось із головних західних партнерів України.

Як повідомляє "Українська правда", про це заявив заступник глави МЗС Андрій Мельник в ефірі національного марафону новин

"Давайте ми поки збережімо цю інтригу і не будемо забігати наперед. Я сподіваюся, що той сюрприз, який готується, що все вдасться. Адже для нас важливо, що напередодні перших роковин агресії, великомасштабної агресії, ми відчуємо і побачимо не лише підтримку на словах, не лише солідарність, але і ще більшу допомогу і так само присутність наших важливих, головних партнерів у Києві", - сказав він.

Він відмовився натякати, кого саме чекають у столиці, попросивши "почекати, бо залишилося зовсім недовго".

Вранці 20 лютого у Києві були перекриті вулиці у центрі міста, поблизу посольства США, а також дороги від посольства у сторону до центрального залізничного вокзалу. Такі масштабні заходи безпеки спровокували чутки про візит когось із важливих іноземних гостей. Паралельно стало відомо, що глава МЗС Дмитро Кулеба не поїхав на зустріч до Брюсселя, де він мав бути вранці у понеділок.   

У Києві був перекритий проспект Перемоги та бульвар Лесі Українки. Очевидці викладали відео, на якому видно, як цим маршрутом проїхав кортеж, основу якого складали американські позашляховики.

Нагадаємо, відомо, що 20-21 лютого президент США Джо Байден прибуде до Варшави. Його ключова промова під час візиту планується у вівторок, 21 лютого, о 17:30. Під час візиту до Варшави президент США зустрінеться також з лідерами країн Бухарестської дев'ятки.

Лунали припущення, що під час цієї поїздки Байден може зустрітися у Польщі з президентом України Володимиром Зеленським. Сам Володимир Зеленський на останні питання про це ухилявся від відповіді.