У Польщі затримали ексміністра і чинного секретаря мерії Варшави через питання до тендерів

Понеділок, 27 лютого 2023, 14:36

Центральне антикорупційне бюро затримало Влодзимежа Карпінського - колишнього міністра фінансів, нині секретаря мерії Варшави, у зв’язку з питаннями до тендерів для столиці. 

Про це повідомляє PAP, пише "Європейська правда". 

Затримання пов’язане з розслідуванням щодо тендерів на пів мільярда злотих для системи управління відходами у столиці. Слідство вважає, що з серпня 2020 року і до січня 2023 року існувала недоброчесна практика укладання контрактів на управління відходами у столиці - група компаній нібито запропонувала "відкат" за те, щоб отримати цей контракт.

На початку лютого з цього ж приводу затримали також ексзаступника міністра фінансів Рафала Баняка і ще кількох осіб, їм обрали тимчасовий захід у вигляді арешту на 3 місяці.  

Карпінського затримали у нього вдома і доставили у Катовіце до Сілезького департаменту Національної прокуратури, допит відбудеться цього ж дня. Найближчим часом мають обрати також запобіжний захід. 

Влодзимеж Карпінський заперечує, що вчиняв будь-які протизаконні дії.

Його адвокат у коментарі ЗМІ розповів, що звинувачення виглядають дивними також з огляду на те, що на початок роботи Карпінського з питанням управління відходами ціна утилізації 1 тонни була утричі вищою, ніж зараз. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: