Кожен десятий німець – трудоголік

Вівторок, 11 квітня 2023, 20:24

Майже десять відсотків громадян Німеччини мають залежність від роботи, а значна частина перепрацьовує і вагається, чи брати вихідний.

Про це свідчить опубліковане у вівторок дослідження Федерального інституту професійної освіти і навчання (BIBB) і Технічного університету Брауншвейга, пише "Європейська правда" з посиланням на RND.

Для дослідження автори проаналізували репрезентативні дані про робочу поведінку та самопочуття понад 8000 працівників, зібрані у 2017 та 2018 роках.

У середньому 9,8% зайнятих у Німеччині працюють із залежністю від роботи, ще 33% – надмірно, але не нав'язливо. Більшість працівників (близько 55%), з іншого боку, казали, що виконують свою роботу "спокійно".

Результати показали, що чим вищий рівень управління передбачає посада, тим більшою є залежність від роботи того, хто її обіймає. Серед керівників і менеджерів 12,4% мали залежність від роботи, тоді як серед інших працівників таких було лише 8,7%.

Німецький суд: падіння при пересуванні від ліжка до столу - нещасний випадок на роботі

Дослідники засвідчили компульсивне ставлення до роботи у тих, хто погодився з такими твердженнями, як: "Мені важливо багато працювати, навіть якщо я не отримую задоволення від того, що роблю" або "Мені важко розслабитися, коли я не працюю", або "Мене мучить сумління, коли я беру вихідний".

Водночас трудоголіки набагато частіше страждали від фізичних або психосоматичних скарг, ніж інші, але рідше зверталися по медичну допомогу.

Можливими довгостроковими наслідками залежної роботи є підвищений ризик вигорання або депресивних настроїв – психологічних розладів, які можуть призвести до тривалої відсутності на роботі, йдеться в дослідженні.

Нагадаємо, минулорічне опитування засвідчило, що більшість співробітників у Німеччині ходять на роботу хворими. Навіть приблизно одна з десяти осіб, заражених коронавірусом, з'являється в офісі або на підприємстві, попри позитивні тести.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: