Посол розповіла про ставлення Канади до "мирного плану" Китаю щодо України

П'ятниця, 14 квітня 2023, 13:35

Канада спиратиметься на позицію України в питанні ставлення до "мирного плану" Китаю щодо припинення розв`язаної Росією війни.

Про це в інтерв`ю Інтерфакс-Україна заявила посол Канади в Україні Лариса Галадза, повідомляє "Європейська правда".

За словами посла, Канада підтримує позицію президента Володимира Зеленського, який вимагає виведення російських військ з України.

"Як я розумію, президент Зеленський готовий до прямої розмови з президентом Сі Цзіньпіном про мир в Україні. Ми будемо за цим уважно спостерігати і у питанні щодо цього плану будемо спиратися на позиції України", – сказала вона.

Вона додала, що формула миру від Зеленського містить елементи сталого та справедливого миру, і ці принципи Канада підтримала в резолюції Генасамблеї ООН у лютому.

"І ми не просто схвалили ці принципи. Ми також наполегливо працювали дипломатично, щоб якомога більше країн світу їх підтримали", – додала Галадза.

Нагадаємо, у лютому китайське міністерство закордонних справ опублікувало так званий "мирний план" зі своїми ідеями щодо врегулювання війни Росії проти України. Він складається з 12 пунктів і закликає до припинення вогню та відновлення переговорів, але не містить конкретних кроків.

Президент Володимир Зеленський вважає, що у так званому "мирному плані" Китаю є пункти, з якими можна працювати, хоча з "деякими думками" він не погоджується

Більше читайте тут: Китайська гра у мир: що означають для України рішення в річницю великої війни.