Уряд Німеччини надасть федеральним землям ще мільярд євро на біженців

Четвер, 11 травня 2023, 11:57

З державного бюджету Німеччини цього року додатково виділять мільярд євро на витрати федеральних земель, пов'язані з прийомом, розміщенням та утриманням біженців.

Про такий попередній результат саміту представників федерального та земельних урядів повідомив канцлер Олаф Шольц, пише "Європейська правда" з посиланням на DW.

Загалом витрати на біженців, включно з тими, які прибули до Німеччини з України, мають становити 16 мільярдів євро.

Перед початком саміту землі домагалися повернення до динамічної системи фінансування, що існувала в Німеччині до 2021 року, за якої автоматично враховується поточна кількість прохачів притулку в тій чи іншій землі, проте уряд відхилив цю пропозицію.

Довгострокове вирішення проблеми фінансування витрат земель на біженців готує робоча група з представників федеральної та земельної влади. Рішення очікується в листопаді. Проміжні результати роботи планується обговорити у червні на черговій зустрічі глав федерального та земельних урядів.

Після закінчення саміту Шольц зазначив, що мільярд євро повинен бути витрачений насамперед на цифровізацію роботи відомств у справах іноземців.

Нагадаємо, станом на кінець березня 2023 року статусом тимчасового захисту в країнах ЄС скористалися 3,9 мільйона біженців з України. Найбільше прийняла саме Німеччина.

Європейська комісія раніше повідомляла, що готова вжити необхідних заходів для подальшого продовження Директиви про тимчасовий захист для українських біженців, якщо це буде необхідно, до 2025 року.