Міносвіти Греції зазнало кібератаки в розпал шкільних іспитів

Вівторок, 30 травня 2023, 21:37

Міністерство освіти Греції у вівторок заявило про наймасштабнішу в історії країни кібератаку, спрямовану на виведення з ладу централізованої платформи для проведення іспитів у середній школі.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", йдеться в заяві міністерства.

Випускні іспити в середній школі у Греції проводяться за допомогою онлайн-платформи, відомої як "Банк предметів", призначеної для встановлення єдиних стандартів по всій країні.

За офіційною інформацією, DDoS-атака на платформу тривала з понеділка й продовжилась у вівторок.

У результаті на платформу було здійснено 165 мільйонів відвідувань зі 114 країн світу, що робить кібератаку "наймасштабнішою атакою на грецьку державну урядову організацію за всю історію".

"Метою (атак – ред.) було перешкодити проведенню внутрішніх вступних кампаній та іспитів на атестат зрілості для старшокласників. Атаки були ізольованими, і в переважній більшості шкіл іспити були проведені в нормальному режимі", – додали в Міносвіти Греції.

Там додали, що консультуються з прокуратурою Верховного суду Греції та управлінням по боротьбі з кіберзлочинністю щодо подальших дій.

Окремо грецьке Міністерство освіти пообіцяло не виключати з шкіл учнів, які через кібератаку все ж не змогли скласти іспит у відведений час.

Нагадаємо, раніше цього місяця невідомі хакери зламали сайт Міносвіти Румунії та розмістили там свій заклик до учнів "не марнувати час" на шкільні уроки.