ЗМІ: Німеччина придбає для Бундесверу 50 БМП Puma, модель раніше провалилась на навчаннях

П'ятниця, 5 травня 2023, 17:22

Німеччина планує замовити 50 бойових машин піхоти Puma у виробників – компаній Rheinmetall і Krauss-Maffei Wegmann – на суму 1,5 мільярда євро для поповнення запасів збройних сил країни.

Про це, як пише "Європейська правда", в п’ятницю з посиланням на джерела повідомила агенція Bloomberg.

Німеччина розраховує надіслати нашумілі БМП Puma у НАТО до липня

Кошти на придбання БМП Puma виділять зі спеціального фонду в розмірі 100 мільярдів євро, створеного минулого року на тлі повномасштабного вторгнення Росії в Україну для оновлення застарілої німецької військової техніки.

За даними Bloomberg, оплата техніки здійснюватиметься траншами до кінця 2026 року, а угода має бути схвалена бюджетним комітетом Бундесверу наступної середи, 10 травня.

Закупівля бойових машин піхоти Puma може свідчити про те, що Бундесвер вирішив проблеми, пов’язані з технічними несправностями, про які стало відомо під час навчань наприкінці 2022 року.

Після того ЗМІ повідомили, що Бундесвер має величезні проблеми з несправністю техніки в усіх родах військ, а також значний брак боєприпасів. Зокрема лише 34% самохідних артилерійських гаубиць Panzerhaubitze 2000 є справними, а військам не вистачає боєприпасів на 20 мільярдів євро.

Згідно з останнім щомісячним звітом Міністерства фінансів Німеччини, на кінець квітня 2023 року було витрачено лише 800 мільйонів євро зі 100 мільярдів євро спеціального оборонного фонду.