Залужний обговорив з топ-генералом Франції посилення ППО

Середа, 15 листопада 2023, 08:14

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний спільно з начальником Генштабу Сергієм Шапталою, командувачем Повітряних Сил Миколою Олещуком та командувачем ВМС Олексієм Неїжпапою провели телефонну розмову з начальником Об‘єднаного штабу ЗС Франції генералом армії Тьєрі Бюркаром.

Про це, як пише "Європейська правда", головнокомандувач повідомив у Facebook.

За його словами, вони окремо зупинилися на питаннях посилення засобів протиповітряної оборони, підготовки українських військовослужбовців та відновлення боєздатності підрозділів.

Реклама:

"Розповів про оперативну обстановку на фронті, перебіг бойових операцій, дії противника та його імовірні плани", – зазначив Залужний.

Головнокомандувач ЗСУ сказав, що вони обговорили важливість продовження пошуку технологічних рішень для здобуття переваги над противником у повітрі, дистанційному розмінуванні та вогневому ураженні ворожих цілей.

"Подякував французьким партнерам за послідовну підтримку та допомогу Україні в боротьбі за свободу та незалежність", – резюмував Залужний.

Раніше головнокомандувач Збройних сил України провів телефонну розмову з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Чарльзом Брауном.

Перед цим президент Франції Емманюель Макрон заявив, що наступний місяць стане критичним у російсько-українській війні, у той час як Україна в ході контрнаступальних операцій намагається відвоювати свої території.

Як відомо, Валерій Залужний вважає, що війна з Росією переходить на новий етап: "позиційна" боротьба зі статичними та виснажливими боями. Щоб перемогти в ній, потрібні високі технології.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: