ЗМІ: Сили США в Іраку та Сирії потрапили під обстріл вперше за три місяці

Понеділок, 22 квітня 2024, 17:58 - Марія Ємець

Військові США в Іраку та Сирії за останню добу потрапили під два окремих удари із застосуванням ракет та ударних безпілотників, що сталося вперше за майже три місяці. 

[SOURCE]Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Reuters з посиланням на коментар неназваних посадовців США та Іраку.

Щонайменш один ударний безпілотник спрямували по авіабазі Айн аль-Асад в іракській провінції Анбар, де розміщуються американські військові. 

Тим часом по базі Румалін на північному заході Сирії у неділю завдали удару п’ятьма ракетами, випущеними з півночі Іраку.

Повідомлень про постраждалих чи значну шкоду внаслідок цих атак не надходило. 

Це перші подібні атаки на американських військових на Близькому Сході за останні майже три місяці. 

Перед тим з середини жовтня і до кінця січня по американських силах майже щоденно завдавали повітряних ударів, відповідальність за них взяли на себе підтримувані Іраном шиїтські угруповання, назвавши це реакцією на підтримку Штатами Ізраїлю у боротьбі з угрупованням ХАМАС.

З кінця січня удари припинилися, вочевидь під тиском Іраку й Ірану, після серйозних американських ударів у відповідь на атаку під кордоном з Йорданією, коли загинули троє військовослужбовців США.

Всього в Іраку перебуває близько 2500, а в західній частині Сирії – близько 900 американських військовослужбовців.