У Латвії арештували блогера за підтримку військової агресії РФ

Вівторок, 30 квітня 2024, 09:29 - Андрій Синявський

Служба держбезпеки (VDD) Латвії заарештувала автора відеороликів у соцмережі TikTok, у яких він висловлював підтримку військової агресії РФ проти України та займався розпалюванням ненависті.

[SOURCE]Як пише "Європейська правда", про це повідомляє LSM.

Згідно із заявою відомства, кримінальну справу проти блогера завели 26 березня після того, як VDD виявила в його публікаціях низку звернень російською мовою, що підпадають під кримінальні статті.

У своїх роликах той вихваляв воєнні злочини РФ проти України, а також агресивно й вороже висловлювався проти латишів і представників інших національностей, які підтримують Україну, йдеться в повідомленні спецслужби.

VDD звернула увагу на його діяльність 2023 року у зв'язку з агресивними прокремлівськими коментарями блогера у Facebook.

У заяві відомства йдеться, що з підозрюваним провели профілактичну бесіду в серпні минулого року, попередивши, що його активність в Інтернеті близька до порушення закону, після чого настане кримінальна відповідальність.

Спецслужба провела в підозрюваного обшук 25 квітня 2024 року. У нього вилучили кілька носіїв даних для подальшого вивчення, а також його записи й предмети одягу із символікою РФ і СРСР.

Нещодавно латвійська прокуратура висунула обвинувачення громадянину країни за підозрою в тому, що він вирушив в Україну для здійснення диверсій.

Раніше стало відомо, що державна поліція Латвії порушила кримінальну справу проти молодика 2002 року народження за публічну підтримку у центрі Риги воєнних злочинів Росії і прославляння господаря Кремля Владіміра Путіна.

Також латвійська державна поліція затримала двох громадян Латвії, які зірвали український прапор з однієї з будівель у Ризі.