Дуда повторно запросив Туска на зустріч щодо головування в ЄС і ядерної зброї НАТО

Вівторок, 30 квітня 2024, 19:53 - Марія Ємець

Президент Польщі Анджей Дуда поновив запрошення на зустріч для прем’єр-міністра Дональда Туска, яка була під питанням через нездужання останнього.

[SOURCE]Як пише "Європейська правда", про це повідомляє RMF24.

Керівник канцелярії президента Войцех Коларський повідомив, що Дуда повторно запросив Дональда Туска зустрітися у середу 1 травня на 9 годину ранку, щоб обговорити з ним майбутнє головування Польщі у Раді ЄС та питання розміщення ядерної зброї за програмою НАТО Nuclear Sharing.

Туск, нагадаємо, призупиняв участь у публічних заходах через нездужання.

Коларський зазначив, що у понеділок і вівторок Дональд Туск вже відновив робочі зустрічі і з огляду на це президент поновив своє перше запрошення. "Ми очікуємо підтвердження", – додав він. 

Нагадаємо, в інтерв’ю, яке з’явилося 22 квітня в газеті Fakt, польський президент заявив, що в разі рішення союзників "про розміщення ядерної зброї в межах спільного використання ядерної зброї також і на нашій території, з метою зміцнення безпеки східного флангу НАТО", Варшава буде готова до цього.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск тоді різко прокоментував цю заяву і сказав, що хотів би поговорити з Дудою на цю тему, щоб краще розуміти його позицію і наміри.