Глава МЗС Британії під час візиту до США спробує переконати Конгрес схвалити допомогу Україні

П'ятниця, 5 квітня 2024, 18:52 - Марія Ємець

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон наступного тижня вирушить з візитом до Вашигтона та планує під час нього переконувати членів Конгресу нарешті проголосувати за виділення фінансування на подальшу підтримку України.

[SOURCE]Про це повідомляє Reuters, пише "Європейська правда". 

Кемерон сказав, що буде мати зустріч зі спікером Палати представників Майком Джонсоном і буде переконувати його ухвалити рішення про виділення фінансування на підтримку України. 

"Британія цього року вже виділила кошти на підтримку України, як і Європейський Союз. Потрібно, щоби і Америка зробила це, – зауважив Кемерон. – Спікер Джонсон здатен досягти цього у Конгресі. Я буду мати зустріч з ним наступного тижня і казатиму, що ми потребуємо цих коштів, Україна потребує цих коштів". 

Раніше у лютому очільник МЗС Британії вдався до паралелей з ХХ сторіччям та закликав членів Конгресу США "не показувати слабкість, яку показали перед Гітлером" у передвоєнні роки. 

Кемерон закликав своїх європейських колег також чинити тиск на спікера Палати представників.

Нагадаємо, голова Комітету з питань розвідки Палати представників Майк Тернер висловив упевненість, що допомога Україні матиме "переважну підтримку" після повернення Конгресу до роботи 9 квітня, підкресливши обіцянку Джонсона зробити фінансування України пріоритетом після канікул.

Джонсон анонсував, що пакет допомоги Україні включатиме "деякі важливі нововведення", серед яких – можливе виділення допомоги у кредит.

Сенат США ще взимку ухвалив компромісний законопроєкт, де допомогу для України об’єднали з низкою інших рішень у сфері нацбезпеки, у тому числі заходами з протидії нелегальній міграції на кордоні з Мексикою. Проте Джонсон дав зрозуміти, що не буде виносити цей проєкт на голосування у Палаті представників, натомість там готуватимуть власний.