Макрон сподівається, що Франції не доведеться воювати в Україні

Субота, 11 травня 2024, 16:29 - Андрій Синявський

Президент Франції Емманюель Макрон знову не виключив втручання Парижа на боці України, проти якої загарбницьку війну веде РФ, але водночас висловив сподівання, що його країні не доведеться воювати.

[SOURCE]Як пише "Європейська правда", про це він заявив у Twitter (X), відповідаючи на питання інтернет-користувачів, повідомляє Le Figaro.

За його словами, в якийсь момент європейці повинні бути готові зупинити Росію від подальшого просування в Україні, але він "сподівається всім серцем, що нам не доведеться воювати".

"Якщо ми хочемо миру, ми повинні його захищати. Ось чому ми повинні озброюватися, і ось чому ми повинні бути стримуючим фактором та бути переконливими для наших супротивників, кажучи їм: "Якщо ви зайдете занадто далеко й загрожуватимете нашим інтересам, моїй власній безпеці, то я не виключаю втручання", – зазначив Макрон.

В Естонії кажуть, що Захід має бути відкритим до ідеї Макрона відправити війська в Україну

Він наголосив, що на кону суверенітет і територіальна цілісність України, але водночас верховенство права та спільні правила також під загрозою.

"І якщо ми залишимо все так, як є в Україні, то переможе право найсильнішого. І ми не можемо бути в безпеці, адже це відбувається за 1500 кілометрів від нас... Отже, в Україні на карту поставлено наше майбутнє й наша безпека", – резюмував президент Франції.

Нагадаємо, французький президент Емманюель Макрон нещодавно поновив обговорення можливості введення іноземних військ в Україну.

Напередодні Росія викликала посла Франції в Москві, щоб засудити "провокаційну" політику Парижа. Франція засудила виклик свого посла до МЗС РФ, заявивши, що Москва використовує "тактику залякування".

Читайте також: Макрон без червоних ліній: що стоїть за ідеєю президента Франції про війська НАТО в Україні