У парламенті Франції почали обговорювати проєкт закону про евтаназію: може тривати понад рік

Понеділок, 13 травня 2024, 12:21 - Марія Ємець

У Національній асамблеї, нижній палаті парламенту Франції, почали розгляд законопроєкту про асистовану евтаназію, цей процес може тривати більше року. 

[SOURCE]Як пише "Європейська правда", про це повідомляє France Bleu.

З 13 травня спеціальна комісія у Національній асамблеї починає розгляд 1900 поправок до законопроєкту про асистовану евтаназію, який перший раз винесуть у залу 27 травня, що започаткує тривалий "марафон" розгляду. 

Ці зміни до законодавства можуть вперше створити можливість евтаназії для певних категорій пацієнтів, якщо закон врешті буде ухвалено.

Як вважають, парламентський "марафон" з узгодження усіх положень проєкту може тривати щонайменш до літа 2025 року. Тривалість процесу пов’язана у тому числі з тим, що документ курсуватиме між Нацасамблеєю і Сенатом.

Міністерка охорони здоров’я Катрін Вотрен висловила думку, що країна готова до цього кроку і у підсумку вийде напрацювати збалансований закон. 

Президент Франції Емманюель Макрон ще у березні анонсував розгляд законопроєкту про асистовану евтаназію для дорослих, в яких діагностували невиліковну хворобу та які стоять перед загрозою неминучої смерті.

Читайте також на цю тему: Гідна смерть за власним бажанням: у Франції пропонують свою альтернативу евтаназії.