У Польщі затримали трьох людей, яких підозрюють у вбивстві українця

Новини — Четвер, 16 травня 2024, 18:00 —

Правоохоронці в селі Рокіцини на півночі Польщі затримали трьох польських громадян за підозрою в жорстокому вбивстві 48-річного українця.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Укрінформ".

Польські ЗМІ повідомили, що тіло українця виявили рятувальники в ніч проти 12 травня після пожежі в одному з господарських приміщень на агропідприємстві в Рокіцинах, що в  Поморському воєводстві.

Прокурор районної прокуратури у Лемборку Поморського воєводства Патрик Вегнер підтвердив "Укрінформу", що у цій справі арештували трьох громадян Польщі, зокрема жінку.

Реклама:

"Один з підозрюваних у злочині був працедавцем, який надавав роботу і житло загиблому українцю, а інший – співробітником", – додав прокурор.

МЗС повідомило деталі загибелі українця в Будапешті

Двом підозрюваним, які безпосередньо причетні до вбивства, загрожує довічне ув’язнення, а третій підозрюваній загрожує до п’яти років ув’язнення за ненадання допомоги і приховування слідів злочину.

Попередньо слідство встановило, що чоловік жив сам, у Польщі в нього є сестра, а мати проживає в Україні. Загиблий був єдиним українцем, який працював на агропідприємстві, де розводять велику рогату худобу.

У польській прокуратурі поки не визначили мотив убивства, але підозрюють, що йдеться не про ненависть на національному ґрунті, а про вплив алкогольного сп’яніння.

На початку місяця повідомлялось, що в результаті ножового поранення в Будапешті загинув громадянин України 1975 року народження – його смерть стала наслідком сварки, що спалахнула у гуртожитку для працівників автотранспортної компанії.

 Двоє українських військових загинули у квітні у німецькій Баварії внаслідок ножових поранень, 57-річному підозрюваному росіянину обрали запобіжний захід

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: