Прем'єр Бельгії подав у поліцію на ведучого, який закликав його "прикінчити"

Четвер, 16 травня 2024, 20:08 - Олег Павлюк

Прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо 16 травня подав до поліції скаргу на ведучого місцевої радіостанції Waregem1, який після замаху на словацького прем'єра Роберта Фіцо закликав до його розстрілу.

[SOURCE]Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на VRT.

Напередодні ведучий Waregem1, коментуючи новини про замах на Фіцо, закликав слухачів "прикінчити прем'єр-міністра Де Кроо".

У Словаччині фіксують зростання числа погроз урядовцям і опозиційним політикам

"Усім тим, хто думає про те, щоб прикінчити Александра Де Кроо, але не наважується це зробити через його безпеку. Ви бачите, що можна застрелити прем'єр-міністра. Тож я б сказав – вперед", – дослівно сказав ведучий.

Цю заяву швидко поширили в бельгійських соцмережах. Прем'єр Бельгії подав офіційну скаргу на ведучого, поліція зв'язалась із радіостанцією та повідомила, що проведе подальше розслідування й допитає чоловіка.

Тим часом Waregen1 у короткій заяві в четвер назвала висловлювання співробітника "недоречним" і додала, що ведучий хотів пожартувати й перепрошує перед слухачами. На деякий час його відсторонили від роботи.

Туск скаржиться на погрози після замаху на Фіцо

Чоловік у заяві через свого адвоката наголосив, що щиро шкодує через сказане, "і якщо прем'єр-міністр Де Кроо готовий це зробити, я хочу вирішити питання шляхом переговорів".

Нагадаємо, 71-річний Юрай Цинтула 15 травня кілька разів вистрелив у прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо. Замах стався після виїзного засідання уряду в місті Гандлова. За даними ЗМІ, Цинтулі вже висунули звинувачення.

Читайте також статтю на цю тему: П'ять пострілів у прем'єра: які наслідки матиме найгучніший напад в історії Словаччини.